Programda aynı zamanda Çölyaklı çocukların karne şenliği ile Çölyak Derneği’nin kuruluşunun 4. yılını kutlandı.

Panele, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Ömer Sobacı, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ve Eşi Seher Çöplü, Çorum Belediye Başkanının Eşi Feyza Aşgın, sivil toplum örgütü üyeleri ve çok sayıda Çölyaklı ve yakını programa katıldı.

Ethem Erkoç Konferans Salonu Hitit Üniversitesi MYO Kampüsü’nde gerçekleşen program ; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ndan sonra Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir’in açılış konuşması ile başladı.

Demir konuşmasında, “Derneğimiz kurulduğu 2015 Ekim ayından itibaren Çölyaklılar hakkında toplumda farkındalık oluşturacak ve Çölyaklıların hayatını kolaylaştıracak faaliyetleri yürütmektedir.

Tüm Türkiyede büyük sükse yapan , camia da ses getirip örnek alınan "Glutensiz Üret Saglıklı Tüket" projesi en önemli çalışmalarımızdan biridir. 6 ay süren, proje kapsamında 32 kursiyere 190 saatlik Glutensiz yiyecek yapım kursları verildi. Alanın da Uzman Doğu Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü Ögretim Görevlisi Glutensiz Şef Süleyman Engin Bey den eğitimler aldık. Derneğimiz, Proje kapsamında alınıp devredilen malzemeler ile kurulan " Glutensiz Mutfağına " kavuştu. Programımızda keseceğimiz yıldönümü pastamızı, Glutensiz kokteyl de ikram edeceğimiz glütensiz ikramlıkları kendi mutfağımızda hazırladık. 3 gün boyunca mutfağımızda özverili olarak çalışan Şefimiz Remzi Bilgili Bey e , Selda Özden , Neşe Çekiş, Sedanur Köse, Raife Müberra Özsoy ve Derya Köroğlu Hanımlara da çok teşekkür ederim. Bu projemize katılamayan dernek üyelerimiz için 2020 yılında 36 kursiyere daha eğitim verilmesini sağlayacak devam projemizi hazırladık. Umarım İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler genel müdürlüğü tarafından yeni projemiz kabul edilip desteklenir. Bu konuda siz değerli idarecilerimizin desteğini istiyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Çorum Çölyak Derneği tarafından hazırlanan hediyelerinin çocuklara takdim edilmesinden sonra Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın moderatörlüğündeki panele geçildi.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediatri Ana Bilim Dalın’dan Doç. Dr. Atakan Comba, Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalın’dan Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Köseoğlu, Hitit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Hülya Çakmak, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Dernek Üyesi Çölyaklı annesi Neşe Çekiş panelist olarak Çölyakı her yönüyle anlattılar.

Daha sonra hazırlanan teşekkür belgelerinin panalistlere İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr Ömer Sobacı ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü tarafından taktim edildi.Çorum Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, panelistler, protokol üyeleri , Çölyaklı çocuklarla beraber, kuruluşumuzun 4. yılı ”Glutensiz Yaş Pastasını” kesildi.

Derneğin mutfağında özel olarak hazırlanan Glutensiz yaş pasta ve kurabiyelerin ikram edildiği kokteyl ile etkinlik son buldu.