Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Türkiye İş Kurumu tarafından hayata geçirilen, kadınların istihdama katılımlarının önündeki sosyal ve kültürel engellerle mücadele etmek, daha çok kadının daha iyi işler kapsamında, uzun süreli olarak iş gücüne katılabilmeleri için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlayan ve 43 ilde yürütülmekte olan “Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında 16 Ekim 2012 tarihinde Samsun’da “Çalışma Hayatında Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi” konulu konferans gerçekleştirilecek.
Başta İl İstihdam ve Meslek Eğitim Kurulu üyeleri olmak üzere Samsun, Amasya, Çorum ve Tokat illerinin kamu kurum ve kuruluşları ile özellikle kadın, eğitim ve istihdam konularında çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarının bir araya geleceği konferansta, Türkiye’de ve bölgede kadın istihdamının mevcut durumu, toplumsal cinsiyet eşitliği ve ekonomi, kadın istihdamı ve çalışma yaşamındaki temel sorun alanları, toplumsal cinsiyete dayalı bütçeleme konuları ve dünyadan iyi örnekler ele alınacak.
Konferansın açılış konuşmalarını Samsun Valisi Sayın Hüseyin Aksoy, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yusuf Ziya Yılmaz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Başmüfettişi Faruk Şahin ve Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Sayın Hasan Kılıçaslan onurlandıracak.
Konferansa, operasyonun İşgücü Piyasası Analizi Kilit Uzmanı Sayın Hayati Körpe, toplumsal cinsiyet konularında Türkiye ve ABD’de çalışmalar yürüten Yard. Doç. Dr. Adem Y. Elveren, ve Yard. Doç. Dr. Emel Memiş konuşmacı olarak katılacak.
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı kapsamında, toplam 27,150,589 Avro bütçe ile hayata geçirilen Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu’nun program otoritesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanlığı’dır.