CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, CHP İl Başkanı Cengiz Atlas, parti yöneticileri, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve Gençlik Kolları ile birlikte Akkent Mahallesi TOKİ konutlarının olduğu alanda kurulan pazar yerine çıkartma yaptı.
CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut ve beraberindekiler, Akkent Pazarını ziyaret ederek, pazarcı esnafı ve TOKİ sakinleri ile görüştü, vatandaşların istek ve şikâyetlerini dinledi.
TOKİ’de oturan vatandaşlar, pazar yerinde karşılarında buldukları CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut ile CHP heyetine ulaşımda yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşların ulaşım, alt yapı ve kapalı pazar alanı sorunları ile ilgili şikâyetlerini dinleyen CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, TOKİ’de yaşanan sorunları yakından bildiklerini ifade ederek, “TOKİ’ye gece 23.00’den sonra otobüs gelmiyor. Oysa burada binlerce vatandaşımız yaşıyor. Göreve geldiğimizde buraya geceler içinde nöbetçi otobüs tahsis ederek ulaşım sorununu çözeceğiz. Kapalı pazar alanlarını, pazarcı esnafımıza ve vatandaşlarımızın yaşam seviyesini yükseltecek şekilde her mahallede en iyisini tahsis edeceğiz.  Halkımız pazar alanlarının durumundan Çorum’un her yerinde şikâyetçi. Biz göreve geldiğimizde öncelikli çözülecek meseleler arasında vatandaşlarımızı ve pazarcı esnafımızı temizliği belediye tarafından üstlenilmiş, insana yakışır kapalı pazar alanları ile buluşturacağız.

Bizim projelerimiz arasında 14 mahallede kapalı pazar alanları zaten var. Biz bunu yapacağız. Bakın TOKİ’nin yapıldığı Akkent’te zemin etüdü uygun değildir raporu verilmesine rağmen buraya bu konutlar yapılmış. Büyük bir hata yapılmış başta zaten. Madem ki buraya bu konutları yapıyorsunuz. Belediye olarak da TOKİ’ye hizmet götürülmesi gerekir. Kimsenin vatandaşın, huzuru ile sağlığı ile oynamaya hakkı yoktur. Belediye hizmet üretmek için vardır. Siyaset üretmek için değil” şeklinde konuştu.
Nuhut, Çorum’u barışın başkenti yapacaklarını, modern bir dünya kenti yapacaklarının altını çizdi.