Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Çanakkale Zaferinin 101 yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türkiye’de yeniden Çanakkale’yi ölümsüzleştiren ruha ihtiyaç bulunduğunu söyledi.
Çanakkale’nin, ebedi kardeşliğimizi anlatan muhteşem bir destan olduğunu belirten Saatcı, açıklamasında şöyle dedi:
“18 Mart 1915, birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden milletimizin canları pahasına mücadele ederek, eşsiz bir kahramanlık destanını yazdıkları tarihtir.
Sınırlarımızın dışında derin operasyonlar yapılırken, içeride kanlı terör eylemleriyle meydana getirilen kargaşayı kaosa döndürmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanlara inat, Çanakkale'yi geçilmez kılan değerlerimize sarılmalıyız.
101 yıl önce bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik, yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişi örnek almalıyız.
Çanakkale, ebedi kardeşliğimizi anlatan muhteşem bir destandır.
Birlik ve beraberlik içinde kardeşçe kenetlenmenin açık bir sembolü olan zafer, ecdadımızın iman ve azminin bir ifadesidir.
Bu zaferde ecdadımız ayrıca, cephede bile düşmanından esirgemediği merhametini ve şefkatini tüm dünyaya örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Tarihte eşi ve benzerine az rastlanan bu müthiş zaferde, ecdadımız 250 bin şehit vermiştir. Bu durumu Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy şöyle dile getiriyor:
Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker,
Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer.
Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi,
Bedrin aslanları ancak bu kadar şanlı idi.
Gidip de gelmeyeceğini bildiği halde, düşmana karşı göğsünü siper edenler, yeni nesillere rehber ve ilham kaynağı olmalıdır.
Çanakkale’de ‘Bedrin Aslanları’ misali omuz omuza vuruşanlar Türkler, Kürtler, Araplar, Çerkezler, Arnavutlar, Lazlardan başkası değildir. Libya'dan, Bangladeş'ten, Tunus'tan, Suriye'den, Cezayir'den, Lübnan'dan, Afganistan'dan, Lazkiye'den ve Rakka'dan gelen kardeşlerin emperyalizme karşı birlikte verdikleri mücadelenin adıdır Çanakkale...
Çanakkale inanmışlığın, adanmışlığın zirvesidir. İşte bugün de Çanakkale'yi ölümsüzleştiren bu ruha ihtiyaç vardır. Bizi “Yeniden Büyük Türkiye” ve "Adil Bir Dünya" idealine taşıyacak olan bu ruhtur”
Küresel emperyalizmin yüzyıl aradan sonra taşeron terör örgütleriyle birlikte bölgenin haritasını yeniden çizme arayışına girdiğini, etnik ve mezhebi duyarlılıklardan kaos meydana getirmeye çalıştığını söyleyen Saatcı, “Sınırlarımızın dışında derin operasyonlar yapılırken, içeride kanlı terör eylemleriyle meydana getirilen kargaşayı kaosa döndürmek için fitneyi yaygınlaştırmaya çalışanlara inat, Çanakkale'yi geçilmez kılan değerlerimize sarılmalıyız. 101 yıl önce bağımsızlığa, imana, inanca ve medeniyete yönelik, yedi düvele karşı bütün bedenini, gücünü, idrakini ortaya koyarak verilen direnişi örnek almalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Memur-Sen ailesi olarak, Çanakkale Zaferinin 101. Yıldönümünde milletimizin değerlerinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu dünyaya gösteren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.