MİSİAD Çorum Şube Başkanı Selahattin Ezer, Çanakkale Zaferi’nin 101. Yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, Çanakkale’de kardeşlik ve millet olma bilincinin tohumlarının atıldığını söyledi.
Dünya tarihi ve maşa başında yapılan hesapları değiştiren bu zaferin aynı zamanda milli mücadelenin ilk kıvılcımı olduğunun altını çizen Ezer, açıklamasında şöyle dedi:
“18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale geçilmez' diye yazılan bu destanla 783 bin kilometrekare vatan toprağı içinde kardeşliğin ve millet olma bilincinin de tohumları atılmıştır.
Dünya tarihini ve masa başında yapılan hesapları değiştiren bu zafer aynı zamanda milli mücadelenin de ilk kıvılcımı olmuştur. Milletimiz bu destanı yazan şehitlerini asla unutmamıştır ve unutmayacaktır.
Şehitlerimizin aziz hatıralarını yüreğimizde taşımak ve yaşatmak, onların emaneti olan değerli ailelerine sahip çıkmak onların acılarını, üzüntülerini ve sorunlarını paylaşmak bizlerin üzerine düşen milli bir görev, görevin ötesinde büyük bir onur ve vefa borcudur.
Ortaya çıkan bu büyük zaferde, omuz omuza savaşan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, kısacası bu ülkenin tüm renklerinin katkısı asla tartışılmaz.
Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve ebediyete göçmüş gazilerimizi rahmetle anarken, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”