Çorum Oto Tamirciler Esnaf Odası önderliğinde geçtiğimiz hafta sonu İstanbul TÜYAP’ta gerçekleştirilen Automecanica Fuarı’nın ardından Çanakkale Şehitliği ziyaret edildi.

Gelibolu Adası’nda gezilecek, görülecek ve ders alınacak ne kadar yer varsa hepsini gezen esnaflar, şehitlerimizin ruhlarına Fatiha okudular.

Kahramanlık destanı yazan atalarımızın ‘Çanakkale geçilmez’ olgusunu bir kez daha 253 bin şehidimizin ruhlarıyla birlikte iliklerine kadar hisseden esnaflar, Şehitlik’te yeni açılan iki müzeye de hayran kalırken, o anı yaşayarak duygu yüküne boğuldular.

Aynalı Çarşı’yı da gezmeyi ihmal etmeyen esnaflar, gezinin düzenlenmesinde emeği geçen Oda Başkanı Necmettin Uzun’a ayrıca teşekkür ettiler.

Çorum, Alaca ve Osmancık Esnaf Odası üyeleri olarak Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde Çanakkale’de bulunmaktan gurur ve onur duyduklarını vurgulayan Oto Tamirciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Uzun ise, geziye katkı ve desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a ve ÇESOB Başkanı Recep Gür’e teşekkür etti.

Uzun, ayrıca gezilerin önümüzdeki yıllarda da süreceğini kaydetti.