Çorum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Muzaffer Yıldırım, dün farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale’nin bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumunda olduğunu söyledi.
Çanakkale Deniz Zaferi’nin 101. Yıldönümü ve Şehitler Haftası dolayısıyla açıklamada bulunan Muzaffer Yıldırım, “Çanakkale, milletimiz için ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir” dedi.
Muzaffer Yıldırım açıklamasında şöyle dedi:
“Her yıl 18 Mart’ta kutladığımız Çanakkale Zaferi, tarihin o güne kadar tanık olmadığı muhteşem bir zaferdir.
Bu zafer, kahraman askerlerimizin, dünya tarihine geçen bir kahramanlık mücadelesidir.
Aynı zamanda dönemin en güçlü ordularına sahip işgalci devletlere karşı kazanılmış; “Çanakkale Geçilmez” gerçeğini tarihe altın harflerle yazdıran binlerce şehidimizin kanla yazdığı eşsiz bir tarihtir.
Çanakkale Destanının ölümsüz kahramanları; Türk milletinin azminin, vatan aşkının, bayrak sevgisinin önünde hiçbir gücün duramayacağını bir kez daha kanıtlamıştır.
Farklı milletlere mensup insanların karşı karşıya geldiği Çanakkale, bugün tüm insanlığa barışın önemi konusunda güçlü mesajlar veren bir abide konumundadır. Çanakkale, milletimiz için de ayrıca bir onur, gurur ve şeref abidesidir.
Bu büyük Zaferin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, birlik ve beraberliğimiz için gözlerini kırpmadan asil kanlarını bu topraklara akıtarak sonsuzluğa ulaşan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum”