Çorum Valisi Sabri Başköy, 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak, “Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir, onları asla unutmamıştır, unutmayacaktır” dedi.
Vali Başköy, “Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir” ifadesini kullandı.
Vali Başköy’ün 18 Mart Şehitler Günü mesajı şu şekilde:
“Türk ve dünya tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi, tarihte eşine az rastlanır kahramanlık destanlarından biri olduğu kadar; inancın, azmin ve kararlılığın da en büyük simgesidir.
Vatan topraklarını korumak ve savunmak için en güç koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen şehitlerimiz, devletimizin varlığının, birlik ve beraberliğinin güvencesi olarak sonsuza kadar milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.
Milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin değerini daima bilmiştir, onları asla unutmamıştır, unutmayacaktır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımızın, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanlarımız, varlığımızın teminatı olmuşlardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, üzerinde huzur ve güven içerisinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere emanet eden, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.”