Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre yarın saat 10.30’da Valilik Makamında 3 şehit ailesi ve 1 gaziye Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni yapılacak. 
18 Mart Pazar günü ise, gerek Çanakkale Şehitleri’ni Anma, gerekse ülkenin ve vatanın bekası için çeşitli görevleri yerine getirirken şehit olanlar törenlerle anılacağı bildirildi.
İlk anma programı saat 09.15’de Şehitlik Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Çelenklerin anıta sunulmasının ardından törene katılanlar saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okuyacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasının ardından Vali Nurullah Çakır, şehitlik defterini imzalayacak. Şehitlerin kabirlerinin ziyaret edilerek çiçek bırakılmasının ardından tören sona erecek. 
Daha sonra ise saat 10.30’da Devlet Tiyatro Salonu’nda anma programı düzenlenecek. Devlet Tiyatrosu Salonu Fuayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan  “Çanakkale Zaferi” konulu fotoğraf sergisinin açılışının ardından Öğretmen Salim Akaydın İlköğretim Okulu’nca hazırlanan Şehitler Günü Anma Programı sunulacak.