AK Parti Çorum Milletvekili MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 104. Yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Çanakkale Zaferinin şanlı tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olduğunu ve tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez" gerçeğinin kabul ettirildiği bir destan olduğunu belirten Ceylan, "Çanakkale Zaferi, anadan, yardan, evlattan geçip vatan diye can verenlerin kanıyla yazdığı bir zaferdir. Türk milletinin bağımsızlığını ve topraklarını korumak için yedi düvele karşı canını ve kanını ortaya koyarak savaştığı, şanlı tarihimize adını altın harflerle kazıdığı emsalsiz bir destandır. Çanakkale savaşı dönemin en modern silahlarla donatılmış orduları karşısında inanç ve cesaret ile yapılan bir mücadeledir. Çanakkale geçilmez dedirten genç yaşlı, ülkenin her köşesinden gelerek milli ve manevi değerleri için hayatını ortaya koyan kahramanlarımızın kazandığı bu eşsiz zafer sayesinde tüm dünya milletimizin yeniden dirilişine şahitlik etmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in kelimeleriyle Çanakkale bu günümüzü kurtaran, maziye kahramanlığını ve büyüklüğü iade eden bu toprakları biz ebedi vatan yapan zaferin adıdır. Kahraman askerlerimizin iman ve azmi, milletimizin üstün fedakarlıklarıyla Çanakkale’de elde edilen eşsiz başarı İstiklal Harbimizi zafere ulaştıracak direniş ruhuna da ilham vermiştir. Çanakkale Zaferi yalnız tarihe değil milletimizin gönlüne de yazılmıştır." ifadelerini kullandı.

104 yıl önce Çanakkale'de ortaya konulan inanç ve mücadele ruhunun aynı kararlılık ve anlayışla bugünde devam ettiğini belirten Ceylan, "Ülkemizi bölmek ve işgal etmek isteyen güçlere karşı dün Çanakkale'de olduğu gibi bugünde aynı ruh ve inançla mücadele edilmektedir. Bunun en güzel örneğini kahraman milletimiz, 15 Temmuz gecesi ülkemizi işgal etmeye kalkışan FETÖ terör örgütüne karşı verdiği mücadeleyle bir kez daha göstermiştir. Tanklara, uçaklara, makineli tüfeklere ve zırhlı araçlara karşı göğsünü siper eden bu aziz milletimiz ecdadına layık bir nesil olduğunu, bu vatanı hiç bir gücün bölemeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Aynı şekilde sınırlarımız ötesinde ülkemizin bekası ve sınırlarımızın güvenliği için PKK, PYD,YPG, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı yürütülen kararlı mücadelemizde devam etmektedir. Vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı korumak uğruna dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı inanç, ruh ve kararlılıkla mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi.

Ceylan sözlerini "Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle yad ederken, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum." ifadesini kullandı.