AK Parti Çorum Merkez İlçe Başkanı Av.Yaşar Anaç, Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101'inci yılı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.
Çorum Merkez İlçe Başkanı Anaç, Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözünün yazıldığı Çanakkale Deniz Zaferi'nin, bir milletin bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen, yüksek bir ruh, inanç ve ahlakla canı pahasına vatan topraklarını düşman işgalinden koruduğunu göstermesi açısından insanlık tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Yaşar Anaç, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Türk topraklarını işgal etmek ve bir tarihi yok etmek için harekete geçen dönemin en güçlü işgal kuvvetlerine karşı, vatanın her karış toprağından hiç düşünmeden ve bir an bile tereddüt etmeden Çanakkale’ye gelerek işgal kuvvetlerine geçit vermeyen ve tarihe “Çanakkale Geçilmez” sözünü nakşeden kahramanların, bugün millet olarak sahip oldukları birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine inşa edildiğini dünyaya en gür sesle duyurduğunu anlatan bir kahramanlık destanıdır.
Çanakkale, türlü sıkıntılar içindeki bir milletin çağın en güçlü devlet ve silahlarına karşı koyması ve dayanmasının gerçek bir destanıdır. Teknoloji ile inancın savaşı, bu milletin var olma kavgası, kaygısıdır. Bu milletin esir edilemeyeceğinin anlaşılması, bağımsızlık duygusu, yedi düvele karşı azmidir. Çanakkale’de dostumuz kim, düşmanımız kim onu gördük. Ama buna rağmen savaşta bile insanlığımızı unutmadık. Çanakkale bir duruşun ifadesidir.
Kahpe terör örgütü PKK'ya karşı bu gün verilen mücadelemizde Diyarbakır'da, Sur'da, Cizre'de, Hakkari'de, Yüksekova'da Kürt kardeşlerimize hükümetimiz, devletimiz sahip çıkmış, yanında durmuştur. Bizler Çanakkale'de nasıl kardeşçe birbirine inanmış, birbirinden güç aldıysak, bugün de birbirimize öyle inanmamız gerekiyor.
Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Çanakkale Hilal ve Haç’ın mücadelesidir. Yok edilmek istenen, İslam’ın son kalesinin destanıdır. Biz bu vatan toprakları üzerinde büyük bir mirasa ve emanete sahip nesiliz. Milletimiz, imkânsızlıkları ve olumsuzlukları da yenecek derecedeki vatan sevgisi ile bir destan yazmıştır. Bu destan birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya örnek bir şekilde sergileyen bir hakikattir. İnanıyorum ki tarihimizden örnek aldığımız gibi aynı ruh, beraberlik ve heyecan sonsuza kadar sürecektir.
Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonrakilere miras bırakmaktır.
Zaferin 101.yıl dönümü vesilesiyle, Mukaddes vatan topraklarının korunması ve bayrağımızın dalgalanması için O gün ve Bu gün verilen mücadeleyi toplum olarak idrak edip, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz.
İstiklal Şairimiz Mehmet Akif’in mısralarında söylediği gibi ‘Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker, Gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer' dediği o sözleri tekrarlayarak başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere,aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet; minnet ve şükranla anıyorum.”