Kültür Memursen Çorum İl Temsilcisi Mehmet Bayrak, Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisinin Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kıldığını ve kılmaya da devam edeceğini belirtti.
Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Mehmet Bayrak, “İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ön sözü ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir” dedi.
Mehmet Bayrak açıklamasında şöyle dedi:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda Büyük Türk Milleti’nin göstermiş olduğu mücadele ve eşsiz zaferin 101. yıl dönümünü gururla kutluyoruz.
İstiklal Savaşı’nda elde edilen zaferin adeta bir ön sözü ve başlangıcı olan Çanakkale Zaferi, milletimizin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlıklardan biridir.
Çanakkale toprakları ise, Bakara Suresi 154. Ayeti kerimesinde denildiği üzere; “Allah yolunda öldürülenlere «ölüler» demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız” ve şairin mısralarında dile getirdiği;
‘Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda
Gördüğün bu tümsek, Anadolu'nda
İstiklal uğrunda, namus yolunda
Can veren Mehmet'in yattığı yerdir’ sözlerinin anlam bulduğu kutsal vatan topraklarıdır.
Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü kılmıştır ve kılacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz”