Kayseri'de düzenlenen Türkiye 3'üncü Enerji Zirvesi'nde, 'Altın Vana ve Altın Voltaj Ödülleri' törenle sahiplerini buldu. Samsun'dan hedefini Avrupa'ya çeviren Çalık YEDAŞ, elektrik dağıtım şirketi olarak bir ilke daha imza atarak,  Altın Voltaj ödülünü alan ilk şirket oldu. Ödülü EPDK Başkanı Köktaş verdi.
Gas & Power Yayın Gurubu tarafından gerçekleştirilen Altın Vana ve Altın Voltaj Doğalgaz ve Elektrik Piyasaları Başarı ödülleri törenine Kayseri Valisi Şerif Yılmaz, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye Enerji Zirvesi Onursal Konferans Başkanı ve UGETAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Ümit Doğay Arınç, Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.
Verimlilik, yenilikçi ürünlerin yanı sıra şirketlerin kurumsal sosyal sorumluluk alanında yaptıkları faaliyetler dikkate alınarak verilen Altın Vana ve Altın Voltaj Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.  Genel Merkezi Samsun'da bulunan 5 ilde 1 milyon 600 bin abonenin elektrik dağıtımını gerçekleştiren Çalık YEDAŞ, kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında altın voltaj ödülüne layık görüldü. Hedefini Avrupa Mükemmellik Ödülüne çeviren ve daha önce de çeşitli basın kuruluşlarınca, ‘En İyi Kurumsal Şirket’, ‘En İyi Yönetici’ gibi ödüllere layık görülen Çalık YEDAŞ’a ödülü, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş tarafından verildi.

ÇALIK YEDAŞ YAŞAMIN HER ALANINDA VAR
Çalık YEDAŞ Genel Müdürü Türkoğlu, "Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Çalık’ın bizlere verdiği güven ve destekle hedefimize emin adımlarla giderken, yönümüzü Avrupa Mükemmellik Ödülüne çevirdik.  Çalık YEDAŞ olarak örnek aldığımız Avrupa’nın en iyi dağıtım şirketlerinin kurumsal sosyal sorumluluk projelerini,  beş yıllık bir sürece indirdik.  Kurumsal sosyal sorumluluk projesi şunun için önemlidir.  Bir kaç yıl sonra altyapı sorunları tamamlandığında insanlar sizin kaç para kazandığınızla ilgilenmeyecek. Onların hayatının kalıcı bir şekilde neresinde ve nasıl yer aldığınızla ilgilenecek. Yani İlgileneceği şey o bölgedeki insanların hayatına ne kadar katkınız olduğudur.  Bölgemizle bütünleşmek adına kurumsal sosyal sorumluluk projelerini başlattık” dedi.

ÜÇ ANA BAŞLIĞIMIZ VAR; EKONOMİK, ÇEVRESEL, SOSYAL
Türkoğlu, projeleri Ekonomik, çevresel ve sosyal bir bütünleşme olarak üç ana başlık altında gerçekleştirdiklerini de belirterek, şöyle devam etti: “ Sonuç olarak enerjimizi harekete geçirerek kurumsal sosyal sorumluk projelerimizi başlatıyoruz.  Dikkuyruk’u koruyoruz, çevremizi aydınlatıyoruz, tarihimizi aydınlatıyoruz, kültürümüzü aydınlatıyoruz, kadın emeği pazarı, bölgesel ekonomik toplantıları, işin iyisi sizden, enerjisi bizden, enerji danışmanları yetişiyor, enerjimizi verimli kullanalım, müşteri ilişkileri seminerleri, enerjinin doğru kullanıyorum, gençler yeni icat çıkarıyor, Çalık YEDAŞ enerji tırı, Çalık YEDAŞ enerji tiyatrosu, projelerimizin başlıkları. İçeriği daha da dolu. Mesela geçmişimizi günümüze taşıyan Sinoplu, Samsunlu, Çarşambalı bıçak, bakır, ahşap ve yumurta topuk ustalarını bularak 1 yıllık elektrik masraflarını karşılıyoruz. Onlara katkı veriyoruz. Çalık YEDAŞ hayatın her anında yer almaya devam edecek.”

ENERJİNİN A TAKIMI TÖRENE KATILDI
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen etkinliğin, önümüzdeki yıl da Ankara ve İstanbul yerine bir Anadolu şehrinde düzenlemeyi planladıklarını dile getiren Gas & Power Yayın Grubu Başkanı Sertaç Komşuoğlu, ''Etkinliğimiz için dört piyasa tek zirve dedik. Bu zirve sayesinde sektörün sorunları bir kez daha dile getirildi. Başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız olmak üzere etkinliğe katkı sunan herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Konuşmaların ardından, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, Rekabet Kurumu Başkanı Nurettin Kaldırımcı ve Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu'ya sektöre hizmetlerinde dolayı teşekkür plaketi verildi. Altın Vana Ödülleri ise EWE Enerji, Shell Türkiye, Kayserigaz, Aygaz, Akpet Gaz, İGDAŞ, İpragaz, Bursagaz, Başkentgaz, İzmirgaz, UGETAM, Gedik Holding ve PGM Gözetim şirketlerinin oldu. Gecede Enerjisa, Tüpraş, İsken Enerji ve 2M Enerji şirketleri de ödül aldı.