Vali Nurullah Çakır, Orman İşletme Müdürlüğü’nün yeni binası inşaat alanında yaptığı incelemelerde inşaatın belirlenen tarihten önce teslim edileceği bilgisini aldı. 
Vali Çakır, Orman İşletme Müdürlüğü için yapılan bina inşaatında incelemelerde bulundu. Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, inceleme gezisinde Vali Çakır’a rehberlik ederken, takas usulü ile yaptırılan Çorum Orman İşletme Müdürlüğü binasının inşaat çalışmalarıyla ilgili bilgi sundu.
1944 yılında kurulmuş olan idare binasının eskimesi ve orman işletmeciliği anlayışına cevap veremez hâle gelmesi üzerine takas usulü ile yeni bir bina yapılmasına karar verilmişti. 
Poyraz, inşaatın bitim süresinin Şubat 2012 olarak kararlaştırılmış olmasına karşın, çalışmaların hızla devam ettiğini ve bina tesliminin 2011 Eylül ayı içerisinde gerçekleşmesinin planlandığını kaydetti. 
Beş katlı olarak yapılan yeni bina; sekiz lojman, bir adedi süit olmak üzere altı misafirhane, konferans salonu, toplantı salonu, geniş arşiv alanları, yemekhane ve lokal şeklinde projelendirilmişti.