Çorum Merkez Bahçelievler Mahallesi Muhtar Adayı Habibe Alkan, çağdaş, modern toplumların mimarının kadınlar olduğunu vurguladı.

Muhtar Adayı Alkan, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Alkan, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasını, kadın istihdamının artırılmasını ve kadına hak ettiği değerin verilmesini istedi.

Alkan, kendisinin muhtar olarak seçilmesi halinde kadınların yaşadığı sorunları çözüme kavuşturmak için tüm imkanlarını seferber edeceğini ifade etti.

Anneliğin karşılıksız, koşulsuz sevgisi ve sonsuz fedakârlığı ile kutsanmış olan kadınların dünya üzerindeki en kutsal görevi her türlü zorluğa rağmen omuzlarında taşıdıklarını belirten Alkan, "Kadınlarımız doğa üstü bir güce sahip. İşte bu yüzdendir ki, çağdaş, modern ve ilerlemiş toplumların en büyük mimarı kadınlardır. Kadınlarımız; Cumhuriyetin ilanıyla, her alanda üstlendiği görevleri başarıyla temsil etmiş ve etmeye de devam ediyor. Bu nedenledir ki, kadının elinin değdiği her yer güzelleşiyor. Kadınlarımız, güçlerinin ve akıllarının farkında olmalı. Onlar isterse başaramayacakları hiçbir iş yoktur. Bu gücün farkına ilk önce Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk varmıştır. O sebepledir ki Türk kadını, birçok ülkeden önce 1934 yılında seçme ve seçilme hakkını almıştır" dedi.

Alkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda; kadınlarımıza yönelik şiddet, taciz ve tecavüz gibi utanç veren olayların artması, ülkemize yakışmıyor. Yöneticiler, bu utanca bir an önce çözüm bulmalı, bu konuda yasal düzenlemeler hayata geçirilmeli.

Günümüzde gelişmiş toplumlar kadınlarımıza gerekli önemi ve desteği göstermiş yaşamın her alanında söz sahibi olabilmesi için yasalar dahil tüm kuralları ona göre düzenlemeye başlamışlardır. Ülkemizde ise yaşanan gelişmeler kadın hakları konusunda daha yapacak çok şeylerimizin olduğunu göstermektedir.

Günümüzde ne yazık ki; her üç kadından biri şiddetin değişik biçimlerine uğruyor. Gerek ev içinde gerekse kamusal alanda kadına karşı şiddet ortadan kaldırılmamıştır. Ülkemizde de kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri oranı yükselmiş, neredeyse her gün bir kadın cinayeti, taciz ve tecavüz haberleri ile güne başlamaktayız.

Gerek iş hayatında, gerek politikada ve gerekse sosyal hayatımızda kadınlarımıza daha fazla ihtiyaç duyulduğu bir gerçektir. Bu anlamda kadın istihdamın artırılması, kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşması ve kadınlarımızın özgürce bir yaşam sürmesi için ülkeyi yönetenlere ve bizlere de önemli sorumluluklar düşmektedir.

Kadınlarımız, en iyi yaşam hakkını hak eden en kıymetli varlıklarımızdır. Kadın, hayat veren, yaşatan ve ayaklarının altına cennet serilen kutsalımızdır. Hayatın her zorluğuna direnen, yılmadan mücadele eden tüm emekçi kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun..."