Bem Bir Sen Çorum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu hafta sonu Turgut Özal İş Merkezi Belediye Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Yapılan genel kurulda Burhan Şahin tek liste ile girdiği seçimin ardından tekrar şube başkanlığına seçildi.
Genel kurula Belediye Başkanı Zeki Gül, Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Memur Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatcı, Memursen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeler katıldı.


Divan başkanlığına Ali Yıldız, divan üyeliklerine ise Erol Çalmaz ve Arzu Kalender’in getirildiği Bem Bir Sen Çorum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulunun açılış konuşmasını gerçekleştiren Burhan Şahin, 2003-2004 yıllarından beri sendikacılık yapmaya çalıştıklarını belirterek bu süre içerisinde diyalog yoluyla aldıkları talepleri Ankara ve genel merkeze iletmeye çalıştıklarını dile getirdi. Şu an 562 üyeleri bulunduğunu belirten Şahin, üyelerle birlikte birçok konuya el attıklarını ve anlaşma yapmadıkları belediye kalmadığını söyledi.


Kendi çabaları ile sendikaya araç tahsis ettiklerini ayrıca şube için bir büro satın aldıklarını anlatan Burhan Şahin emeği geçenlere teşekkür etti.
Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Saatcı ise konuşmasında şube başkanı Burhan Şahin’in hakkıyla sendikacılık yaptığını belirtti. Denge sözleşmelerine çoğu zaman birlikte gittiklerini ve toplantılarda Şahin’in üyelerin hakkını sonuna kadar savunduğunu anlatan Saatcı, en çok üye kaydeden sendikanın da Bem Bir Sen olduğunu belirterek Burhan Şahin ve yönetimine teşekkür etti.


Yapılan konuşmaların ardından geçilen seçimde Şube Başkanlığına Burhan Şahin, başkan yardımcılıklarına da Yakup Fındıkçı, Veli Singer, Mesut Gürbüz ve Ekrem Özer,
Denetim kuruluna Erdal Civelek, Ertuğrul Tahtakılıç ve Hasan Köylü, Disiplin kurulu üyeliklerine Bekir Karamehmet, Yasin Yıldırım ve Ömer Yalçın, üst kurul üyeliklerine de Burhan Şahin ve Yakup Fındıkçı seçildi.

“Yönetim anlayışımızda sevgi var”
Belediye Başkanı Zeki Gül, belediye ya da yerel yönetimlerin vatandaş odaklı müşteri memnuniyetiyle hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Bem Bir Sen Çorum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada kanunlara karşı olmadan kanunları uygulayanların da davranışlarına dikkat ederek çalışmalarının önemli olduğunu anlattı.


“Belediye başkanı emir verir memurlar asker gibi uygular” düşüncesine karşı olduğunu belirten Başkan Gül, insanların insanlara saygı çerçevesinde değer vermesi gerektiğini ifade etti. Başkan Gül konuşmasında “Yönetimde sevgiyi ön planda tutmaya çalışıyoruz. Makamı, alt ve üst dengesini hiçe sayarak değil, öncelikle iyi bir insan ve yönetici olmak için çabalamalıyız. Sokaktaki köpeğin bitinden yeni doğanın battaniyesine, mevtanın mezarına kadar her şeyden sorumluyuz. Şehri emin demek böyle bir şey “ şeklinde konuştu.

“Sendikalar üyeleri kadar kurumu da düşünmeli”
Bem Bir Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Bem Bir Sen Çorum Şubesi 5. Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada çalışanların gerçek anlamda hangi hakları aldığını, sendikacılığın nereye gittiğini ve asıl olanı öğrenmesi gerektiğini ifade etti.

Yerel yönetimlerin demokrasinin beşiği olduğunu anlatan Turbay, en güzel hizmetin verilmesi, vatandaşın huzurlu olması için yerel yönetimlerin önemli olduğunu söyledi. Yerel yönetimlerde çamur at izi kalsın düşüncesine karşı olduklarını belirten Turbay, makam ve mevkiinin geçici olduğunu asıl olanın toprağın altındaki hesap olduğunu vurguladı. Sendika yönetimlerinin ülkenin ve Çorumun uç beyi olduğunu kaydeden Turbay, “Sizler huzurlu olup gülerseniz Çorum güler” dedi. Yöneticilerin yattığında uyuyamıyorsa bunun sıkıntı olduğu anlamına geldiğini belirten Bem Bir Sen Genel Başkan Turbay, böyle durumlarda insanların kendini hesaba çekmeleri gerektiğini dile getirdi. Sendikaların sadece üyelerini değil kurumları da düşünmesi gerektiğini belirten Turbay, “Bir kurum ne kadar kar ederse biz de o kadar yararlanırız. İnsanların emekli olmak istemediğini söylüyorlar. Çalışanların haklarını gerçek anlamda versinler onlar da emekli olsun. Herkesin emek ve alınteri kutsaldır” dedi.
Ülkenin üzerinde karabasan gibi dolaşanların bulunduğunu belirten Mürsel Turbay, bunlara dersini verebilmek için birlik ve beraberliğin olması gerektiğini söyledi.