Çorum Valisi Ahmet Kara, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinin şehit kanlarıyla atıldığını dile getirerek, şehitlerin ve gazilerin Türkiye için önemine değindi.
Bugün Devlet Tiyatro Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası’nın teslim töreninde bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, “Bu topraklar şehit verilmiş, can verilmiş, kan verilmiş topraklardır” dedi.
Şehit ve gazilerinin olmaması halinde Türkiye gibi bir devletin olmasının söz konusu bile olmayacağını ifade eden Vali Kara, konuşmasında şunları söyledi:

BU TOPRAKLAR KAN VERİLMİŞ TOPRAKLARDIR
“Bu memleket üzerinde yaşadığımız topraklar dünyanın en kıymetli topraklarıdır. Dünyanın en kıymetli toprakları olmasının sebebi Mehmet Akif’in deyimiyle toprağı sıktığınız takdirde her karış toprağından şehit fışkıracak topraklardır. Şehit verilmiş, can verilmiş, kan verilmiş topraklardır. Şehitliğe inanan bu millet birçok defa bu toprakları kurtarmak için canlarını feda etmişlerdir.

ŞEHİTLER VE GAZİLER OLMASAYDI BU TOPRAKLAR BİZE YURT OLMAYACAKTI
Çanakkale’de, Çimentepe’de, Anafartalar’da, Conk Bayırı’ndaki hep aynı ruhtu. 250 bin şehit verildi ama vatanın bir karış toprağı dahi verilmedi. Bizim askerimiz, mehmetçiğimiz destanlar yazdı ama vatanının tek bir karış toprağını dahi kimseye vermedi. Ulubatlı Hasan da aynısını yaptı. İstanbul’da kendisi şehit oldu ama İstanbul surlarına Türk bayrağını çekmişti. Şehitler ve gaziler olmasaydı bu topraklar bize yurt olmayacaktı. Biz bu topraklarda hür ve bağımsız yaşıyorsak şehit ve gazilerimizin bu topraklar için verdikleri canlar ve akıttıkları kanlar sayesindedir. Bugün tarih yine tekerrür ediyor. Yine dünyanın aymaz ülkeleri, dünyanın haydut ülkeleri, dünyanın müstevileri, dün Çanakkale’de birleştikleri gibi bugün de Güneydoğu’da birleşmişler üzerimize geliyorlar. Sakın Güneydoğu’da 3-5 kişiyle mücadele edildiğini sanmayın. Güneydoğu’da müstevi devletlerle bağımsızlığını ebediyen korumaya karar vermiş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuvvetleri mücadele etmektedir. Bizim görevimiz seferdir, zafer Allah’a aittir. İnanlar mutlaka zafere ulaşacaktır. Gençlere özellikle seslenmek istiyorum. Lütfen geçmişimizi iyi tartıp ölçün ve ona göre yaşayın ve hedeflerinizi belirleyin. Madalyaları sayın cumhurbaşkanımızın adına takdim edeceğim.”