Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar, Çanakkale Zaferi’nin 101 Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Çanakkale Savaşı, Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanıdır” dedi.
Ulusal bütünlüğümüzü parçalamak, vatanımızı bölmek üzerine hesap yapanlara hatırlatmada bulunan Akpınar, “bu ulus geçmişte Çanakkale’de yarattığı destanı, bugün giderek azgınlaşan teröre karşı da yaratacak güçtedir” ifadesini kullandı.
Çorum Baro Başkanı Av. Altan Akpınar açıklamasında şöyle dedi:
“Öncelikli hedeflerinden birisi topraklarımızı paylaşmak, ulusumuzu köleleştirerek, insanımızın canını, kanını, yer altı-üstü kaynaklarımızı ve emeğimizi sömürmek olan 1914-1918 tarihleri arasında “Emperyalist Güçlerin Dünyayı Paylaşım Savaşı” olarak nitelendirebileceğimiz 1. Dünya Savaşı’ nın bir bölümünün gerçekleştiği en kanlı ve destansı sahnelerinden birisidir Çanakkale.
Hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en eşsiz örneğidir, tarihimizin en hüzünlü zaferidir 18 Mart Çanakkale Zaferi.
Çanakkale Savaşı Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran bir zafer destanıdır.
“Dünyanın en gelişmiş ve yenilmez armadası” olarak nitelendirilen donanmalarıyla tüm acımasızlıkları ile Çanakkale’ ye saldıran sömürgeciler bu saldırı sonunda Dünya tarihinin tanık olduğu en büyük şamarı Türk evlatlarından yemiştir.
Her yaştan insanımız cepheye koşmuş, kadınlarımız bir kollarında bebekleri, diğer kollarında cephaneleriyle cepheye mermi taşımıştır. Cephenin isimsiz kahramanları geri dönmeyi bir an olsun düşünmeden gözleri kapalı vatanları için savaşmışlar ve insanlık onurunun ne olduğunu tüm dünyaya göstermişlerdir.
Ulusal bütünlüğümüzü parçalamak, vatanımızı bölmek üzerine hesap yapanlara hatırlatmak isteriz ki, bu ulus geçmişte Çanakkale’ de yarattığı destanı, bugün giderek azgınlaşan teröre karşı da yaratacak güçtedir.
Çorum Barosu olarak bizlere bu büyük zaferin gururunu armağan eden, başta Ebedi Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere; bu mücadeleye iştirak eden Türk Ordusunun kahraman mensuplarını, onları her şeyiyle destekleyen aziz Türk Milletini ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, ruhları şad olsun diyoruz”