Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını vurguladı.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Vali Kılıç, "Bu millet, gazi millettir. Bu vatan, şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız" dedi.

Vali Kılıç'ın mesajı şu şekilde:

"Tarihimiz, mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle doludur.

Bugünkü birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temellerini aziz şehitlerimizle birlikte atan gazilerimiz, birliğimizi koruma kararlılığı, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimiz karşısında şüphesiz gururların en büyüğünü yaşayacaktır.

Bizler, ecdadımızdan miras kalan değerlere sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, şehitlerimize ve gazilerimize vefa borcumuzun gereği olduğuna inanıyoruz.

Bu millet, gazi millettir. Bu vatan, şehitlerin ve gazilerin bizlere emanetidir. Bizler şehitlerimizin, gazilerimizin mirasını layıkıyla gelecek nesillere aktaracağız. Vatanı, milleti, bayrağı için canları pahasına savaşan şehit ve gazilerimizin aziz emanetlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Milletçe aynı yüksek ruh ve şuurla hürriyet ve istiklalimizi ilelebet koruyacak, ülkemizi medeniyet yarışının en ön sıralarına taşımak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Şehitlik ve gazilik mertebelerine yükselen kahramanlarımızın gösterdikleri fedakârlıklarla bugüne kadar var olan yüce Türk milleti, inanıyorum ki bundan sonra da her türlü tuzağı bozacak, birlik ve beraberliğimize, huzur ve istikrarımıza yönelen tehditleri aynı azim ve kararlılıkla bertaraf edecektir.

Bu vesileyle cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'e istiklal mücadelesindeki önderliğinden dolayı 'mareşal' ve 'gazi' unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü'nü en içten duygularımla kutluyor, tüm gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum."