Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, kamu çalışanlarının 15 Ocak’ta bordrolarını ellerine alacağını ve kara bir manzara ile karşılaşacakları kanaatinde olduklarını dile getirerek, 2014 yılının kamu çalışanları açısından zor bir yol olacağını söyledi.
Toplu sözleşmeden dolayı kamu çalışanlarının 2014 yılında kendi özlük haklarında dahi geriye gidişler yaşayacaklarını vurgulayan Çam, “Kamu çalışanları mesailerini alamamaktadır. Çalıştığının karşılığını alamamaktadır. Bu vesileyle 15 Ocak Çarşamba günü 12.30’da tüm Türkiye genelinde il merkezlerinde bordro yakma eylemi gerçekleştirecektir. Kamu Sen genel merkezi Ankara’da TBMM önünde büyük çaplı eylem yapacak. Kamu çalışanlarının her geçen gün bordroları erimektedir” dedi.
Bugün patatesten domatese, doğalgazdan elektriğe ve akaryakıta gelen zamların ve kamu çalışanlarına, emekliye ve asgari ücretliye verilen maaş zammının ortada olduğuna değinen Çam, “Kamu çalışanlarından, asgari ücretliden ve emekliden kesilen paralar nerede? 40 bin kişinin cebinde mi, bir avuç zümrenin cebinde mi, yoksa ayakkabı kutusuna mı girdi bu meblağlar? Kamu çalışanları olarak ve bu memleketin asgari ücretlilerinin, emeklilerinin mağdur olduğu kanaatindeyiz. 15 Ocak Çarşamba günü Saat Kulesi önünde yapacağımız eyleme tüm kamu çalışanlarını tüm vatandaşlarımızı söz söylemek isteyen herkesi oraya davet ediyoruz” diye konuştu.
Çam, açıklamasında şunları söyledi:

“DANIŞTAY KARARLARI UYGULANMAMAKTADIR”
Danıştay’a dava açtığımız görevde yükselmeler ve yersiz atamalar ile ilgili Danıştay’ın aldığı kararlar uygulanmamaktadır. Sosyal güvenlik merkez müdürlüğünden tutun gençlik spor merkez müdürlüklerine, yurt kur müdürüne kadar alınan Danıştay kararları bugün uygulanmamaktadır. Bununla alakalı Cumhuriyet Savcılarına suç duyurusunda da bulunduk. Bugün hala Gençlik ve Spor Merkez Müdürlüğü kadrolarına atamalar olmaktadır.
Oysa Danıştay bu kararları durdurmuştur ve görevde yükselme sınavına tabidir. Sadece herhangi bir kurumda benim candaşım, benim yandaşım diyerek direk kamu kurum ve kuruluşlarına müdürlük sıfatına atamalar olmaktadır.”