Çorum Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı başkanlığında toplanarak gündemindeki konularla ilgili kararlar aldı.

Karar alınan konulardan biri de Çorumluları kabusu haline gelen ‘Yaprak Biti’ idi. Kararda Yaprak Bitiyle mücadele etmek için komisyon oluşturulacağı belirtildi.

Kararda, “İlimizde görülen yaprak biti ile bitki kökenli olarak yerleşim alanları içerisinde çoğalarak belli bir yoğunluğa ulaşan ve bu bağlı olarak insan yaşam standardını, huzur ve konforunu olumsuz etkileyen diğer canlıların tespiti, yaşam alanlarının belirlenmesi, etkin, tekniğine uygun olarak mücadele edilmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararıyla komisyon oluşturulması talep edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Komisyon, Çorum Belediye Başkanlığı koordinasyonunda; Çorum Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü, Çorum Hitit Üniversitesi, Çorum Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Çorum İl Sağlık Müdürlüğü personellerinden belirlenecek birer asil ve birer yedek ilgili teknik personelden oluşturulacak.