Çorum’da gece geç saatlerde park halinde olan yaklaşık 100 aracın lastikleri bıçakla kesilerek zarar verilirken, bazı araçların da camları kırıldı. Olayla ilgili yaşı küçük 2 çocuğun gözaltına alındığı öğrenildi. 
Edinilen bilgilere göre, olay, Gülabibey Mahallesi'nde meydana geldi. Polisi arayan vatandaşlar park halindeki araçlara zarar veren kişiler olduğu yönünde ihbarda bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede 4 ayrı sokakta 100’e yakın aracın lastiklerinin kesildiğini tespit etti. Yapılan incelemede bazı araçların da aynaları ile camlarının kırıldığı öğrenildi. Lastikleri bıçaklanan araçlar içerisinde traktörler de yer alıyor. Araçlarının lastiklerinin indiğini gören vatandaşlar şok yaşarken, olayla ilgili şikayette bulundu.
Aracının lastikleri kesilen bir vatandaş, “YEDAŞ İl Müdürlüğü’nün oradan başlamışlar bizim bulunduğumuz sokağa kadar hiç sırasını bozmadan araçların lastiklerini kesmişler” dedi.

Başka bir vatandaş ise olayın gerçekleştiği başka bir sokakta bazı araçların lastiklerinin yanı sıra aynaları, kaporta kısmı ve camlarına zarar verildiğini dile getirerek, “Arkadaşım aracını getirdi onun da aracının aynası, stop lambaları ve camlarını kırmışlar” ifadelerini kullandı.

Polis ekipleri, bunun üzerine bölgede çok yönlü bir soruşturma başlatırken Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri 2 çocuğun hareketlerinden şüphelendi. Polislerin kimlik kontrolü yapmak istemesi üzerine çocuklar kaçmaya başladı. Kısa süreli kovalamacanın ardından kaçan çocukları bir süre kovaladıktan sonra park halindeki bir TIR’ın altında saklanırken yakaladı.
Evden kaçarak, alkol aldıkları iddia edilen çocukların araçların lastiklerini kendilerinin kestiğini söylediği öğrenildi. Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen çocukların, adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.