Çorum Sağlık-Sen Şube Başkanı Ahmet Saatçi Ramazan ayının müjdecisi Beraat Kandili dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında tüm İslam âleminin kandilini kutladığını bildirdi.
Şaban ayının 15'inci gecesinin, günahların affı ve kulların temize çıkarılması sebebiyle Beraat gecesi adını aldığını hatırlatan Saatçi, "Beraat gecesi, tövbe edip yanlıştan dönmek, günahların kalplerde meydana getirdiği kirlilik ve tahribattan kurtularak af ve rahmete ulaşmanın en güzel fırsatlarından biridir. Beraat gecesi kendine çeki düzen verip doğruya, güzele, iyiye yöneliş için açılmış bir kapıdır," dedi.
Tüm insanlığın hoşgörü ve sevgiye umut bağladığı, özgürlüğe, dostluğa, dayanışmaya ihtiyaç duyduğu bir dönemde bulunulduğunu belirten Saatçi, her türlü kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizlenip, birbirimize sevgi ve saygı ile yaklaşmanın önemine değinerek birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini söyledi.
"Beraat Kandili vesilesiyle aramızdaki çekişmelerin kaldırılmasına, hoşgörü ortamının kurulmasına, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına çaba göstermeliyiz." diyen Saatçi, "Birlik ve beraberlik duygularının buna ihtiyaç duyan tüm topraklara yayılması dileği ile başta Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanlarının olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ve İslam Âleminin Berat Kandili'ni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim." şeklinde konuştu.