Çorum'un merkez Bahçelievler Mahallesi’nde vatandaşlar, mahallelerine baz istasyonu kurulmasına engel olmaya çalıştılar.
Bahçelievler Mahallesi İpekli Evler 5. Sokakta iddiaya göre, Fatih Ö. isimli mülk sahibi, evinin bahçesini bir GSM operatörüne ücret karşılığında kiraladı. Bunun üzerine işçiler baz istasyonu direği kurmak için bahçeyi kazarak temel atma çalışmalarına başladı. Geçtiğimiz günlerde vatandaşların tepkisi üzerine çalışmalar durdurulmuştu.
Bugün baz istasyonu için ilgili şirket bir kez daha harekete geçti. Baz istasyonu kurulacak olan mülke giden iş makineleri, karşılarında yine mahalle sakinlerini buldu. İş makinesinin kazdığı çukurun içerisine giren Haydar Demir isimli vatandaş, iş makinesinin çalışmasına izin vermedi.
Mahalle sakinleri de Haydar Demir’e destek verdiler. Mahalle sakinleri, sağlıklarının güce satıldığını dile getiriyorlar. Başta Vali Necmeddin Kılıç olmak üzere yetkililerin kendilerine sahip çıkmasını isteyen mahalle sakinlerinin direnişi karşısında bölgeye çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.
Mahalle Muhtarı Hasan Kızıltepe de mahalle sakinlerinin tepkilerine destek vererek, ilgili kurumları göreve çağırdı.