Bayramların milli olma şuurunun şekillendiği günler olduğunu kaydeden TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ile Meclis Başkanı Erol Karadaş, herkesi birlik ve beraberliğe davet ettiler. Yapılan açıklamada “Sevgi, saygı ve hoşgörü atmosferinin yaşandığı; güzelliklerin ve dostlukların tazelendiği; toplum hayatımızda müstesna bir yere sahip Kurban Bayramının arifesindeyiz. 
Bayramlar; iyilik ve güzelliklerin harmanlandığı, sevinç ve mutlulukların paylaşıldığı müstesna günlerimiz; diğer yandan da, kin, nefret ve düşmanlık gibi kötü duyguların köreltildiği, dostluk ve kardeşlik bağlarının pekiştirildiği ortamlardır. İnsanlar arasında kardeşliğin canlanmasına, birlik ve beraberliğin pekişmesine, sevinç ve kederlerin paylaşılarak milletçe el ele, gönül gönüle, dirlik ve düzenliğimizin devamına vesiledir. Kısacası Bayramlarımız millet olma şuurumuzun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. 
Gelenek ve göreneklerimizin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan bu özel günlerin sevincini, coşkusunu, yardımlaşma ve dayanışma duygularını hayatımızın her gününe taşıyabilmek bizler için önemli olacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle; iş dünyamızın, üyelerimizin ve Türk Milletinin Kurban Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor ve hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz. Milli birlik ve dayanışma duyguları içerisinde coşku ve sevincimizin artarak devam etmesini, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirilmesini diliyoruz" ifadeleirne yer verdiler.