Çorum’da bağ evlerinde kablo hırsızlığı yapan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Emniyet Müdürlüğü, Çorum’un birçok bölgesinde özellikle bahar ve yaz aylarında kullanılan çok sayıda bağ evi bulunduğunu hatırlattı.
Son günlerde yerel basında kış mevsimi dolayısıyla kullanılmayan bağ evlerinde elektrik akımını sağlayan kablo hırsızlıkları olduğu yönünde haberlerin yer aldığını hatırlatan Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü olarak bu tür olayların olmasını önlemeye dönük çalışmalar kapsamında 15 Ocak 2014 günü Bahçelievler Mahallesi İpekli Bağlar bölgesinde çalıntı olduğu değerlendirilen kabloları yakmakta olan M.K. isimli şahıs ekiplerce yakalandığı bildirildi.
Yakalanan M.K. isimli şahsın aracında da çok miktarda yakılmış kablolardan elde edilen bakır teller ve bu kabloları kesmede kullanılan alet ve edevat ele geçirilerek muhafaza altına alındığının bildirildiği Emniyet Müdürlüğü açıklamasında, şüpheli şahsın alınan ifadesi ve çevrede yapılan kontrollerde 10 ayrı bağ evinin elektrik akımını sağlayan kabloları kestiği ve hırsızlık amaçlı aldığının tespit edildiği dile getirildi.
Açıklamada, şüpheli M.K.’nın  16 Ocak 2014 günü “Evden Hırsızlık” suçundan hakkında düzenlenen soruşturma evrakı ile birlikte adli mercilerine sevk edilerek tutuklandığı belirtildi.