Türk Bağımsızlık Savaşının Başkomutanı, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 73. yıl dönümü bütün yurdumuzda olduğu gibi Çorum’da da anılacak. 
İl Anma Komitesi’nden yapılan açıklamada, 10 Kasım 2011 Perşembe günü saat 08.45'de Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayacak olan anma programı, Çorum Belediye Başkanlığı’na ait ses yayın sisteminden sirenlerin çalınması ile birlikte iki dakika saygı duruşunda bulunulacak. Çorum Belediyesi Bando Takımı eşliğinde söylenecek olan İstiklal Marşı ile birlikte şanlı bayrağımız önce göndere çekilip sonra yarıya indirilecek. Resmi daireler, kurum ve kuruluşlar 10 Kasım 2011 Perşembe günü 09.05'ten itibaren bayraklarını yarıya indirecekler.
Anıt Çevresinde 10 Kasım 2011 Perşembe günü saat 08.00 ile 12.00 arasında 1 (bir) kız, 1 (bir) erkek öğrenci, 1 (bir) inzibat eri ve 1 (bir) polis memuru tarafından saygı nöbeti tutulacak. Saat 12.00 den 17.00 ye kadar Anıt çevresindeki nöbet, 1 (bir) inzibat eri ve 1(bir) polis memuru tarafından devam ettirilecek. Öğrencilerin nöbet sırası Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Müdürlüğünce düzenlenecek.
Atatürk Anıtında yapılacak anma töreninin ardından Devlet Tiyatro Salonu Fuayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi tarafından hazırlanan Atatürk ve Sanat konulu resim sergisinin açılışı yapılacak. Sergi açılışından sonra Devlet Tiyatro Salonu’nda Anadolu Cumhuriyet Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı yapılacak. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Hafta boyunca kütüphanelerde " Atatürk Kitapları" sergisi ve Devlet tiyatrosu Fuayesinde Atatürk ile ilgili fotoğraf sergisi düzenlenecek.