Ülkü Ocakları Çorum İl Başkanı M. Yavuz Ünlü, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün asırlarca uyutulan, unutturulan, küllenmeye yüz tutmuş Türk milli bilincini, Türklük şuurunu Ergenekon odunuyla tutuşturan; azmi, cesareti, kararlı duruşu ve pırıltılı zekâsıyla düşmanlarını dahi kendisine hayran bırakan örnek bir insandır olduğunu kaydeden Ünlü, “Onun mücadele azmi, vatan ve hürriyet sevdası bütün mazlum milletlere bir umut ve ilham kaynağı olmuştur. O çağının Kutluk İlteriş Kağanıdır. Ulu atamız Bilge Kağan'ın çağlar ötesinden "Ey Türk Üstte Mavi Gök Basmasa Altta Yağız Yer Delinmese Senin İlini Ve Töreni Kim Bozabilir" haykırışı neyse Atatürk'ün "Muhtaç Olduğun Kudret Damarlarındaki Asil Kanda Mevcuttur" nidası da odur” şeklinde ifade etti.

Ünlü açıklamasını şöyle sürdürdü; “Atatürk; soylu bir milletin en şerefli evlatlarından, en kahraman komutanlarından ve adı daima saygıyla anılacak en önemli başbuğlarından biridir. Tanrıkut Mete'den bugüne şerefli zincirin altın halkalarından biridir. Bazı nesebi gayrı sahih kılıç artıklarının onun adından dahi rahatsızlık duymalarının sebebi cümlenin içerisinde aşikârdır. Onlar kudursa hırslarından deliye de dönse Gazi Mustafa Kemal Paşa cihan durdukça Atatürk adıyla anılacaktır. Çünkü bu adı ona bizzat Yüce Türk milletinin kendisi vermiştir. Bu vesile ile Aziz Atamıza ölümünün yıl dönümü dolayısıyla Allah'tan rahmet diliyor, kahraman ruhu önünde saygıyla eğiliyorum.”