Ankara’da bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden Çorumlu 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol, okuduğu Gölbaşı Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle anıldı.
Ankara’da pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden 37 kişiden biri olan 9. sınıf öğrencisi Atakan Eray Özyol, Gölbaşı'ndaki Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle anıldı.
Törene Gölbaşı Kaymakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Gölbaşı Garnizon Komutanı Yüzbaşı Uğur Avcı, Gölbaşı Emniyet Müdürü Levent Alıcı, Gölbaşı Başsavcısı Ali Çalık, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı.
Saldırıda hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasının ardından bir konuşma yapan Kaymakam Aslan, “Şüphesiz ki bu millet geçmişte olduğu gibi bugün de vatanı ve ulusu için en kıymetli varlığı olan canını tüm benliği ile Atakan kardeşimiz gibi vermeye hazırdır. Dün olduğu gibi bugün de ataları gibi bu gençlik vatanı için canını seve seve vermeye hazırdır. Her Türk genci Atakan’dır. Ama maalesef bugün düşman içimizde sinsi bir şekilde kamufle olarak görünmez bir şekle bürünmüştür” dedi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay ise, bu milletin her şeyin üstesinden geleceğini vurgulayarak, “Bu millet geçmişten bugüne çok şeyin üstesinden gelmiştir. Bunun yolu da sizlerden geçiyor. Atakan kardeşimiz için, bu vatan, bu millet için inşallah bundan sonra daha duyarlı oluruz. Vatana hizmet ederek, bu tür olayları engellemek bizlerin elinde. Bu tarz olaylara meyil veren insanlara her zaman olduğu gibi bugün de karşı koyalım. Atakan kardeşimize sizin yapacağınız en güzel iyilik dua etmek ve vatana hizmet etmek için gayret göstermektir. Bu tür olayların bölmek, ayrıştırmak değil bir araya gelerek birlikteliği sağlamaktır” diye konuştu.
“İlk defa bir öğrencimi hain bir olay sonucu kaybetmenin acısını yaşıyorum” diyen Okul Müdürü Ramazan Toptaş ise gözyaşlarına hâkim olamayarak konuşmasını yarıda kesti.
Dr. Şerafettin Tombuloğlu Anadolu Lisesi din kültürü öğretmeni, patlamada hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu.
Törenin ardından arkadaşları, 9-D sınıfına giderek Atakan Eray Özyol’un oturduğu sıraya resmini ve karanfiller bıraktılar. Belediye Başkanı Duruay da Atakan’ın sınıf arkadaşlarına tek tek taziyede bulunarak, sırasına karanfil bırakıp dua etti.