Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı Amasya Merzifon Havalimanı’na teknik gezi düzenledi.

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Havacılık Yönetimi Bölümü, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı öğrencileri; Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Ömer Faruk Karakaş ve öğretim elemanları Öğr. Gör. Dr. Aslıhan Kaya ve Öğr. Gör. Murat Kartal nezaretinde Amasya Merzifon Havalimanına gerçekleştirilen teknik gezi ile havalimanı ve havalimanı ekipmanlarını yerinde tanıma imkânı buldular.

Havalimanının yolcu karşılama ve bekleme salonundan apronuna kadar her bir bölgesini DHMİ ve HAVAŞ yetkililerinin anlatımıyla gören öğrenciler ayrıca havalimanı ekipmanlarını ve acil müdahale araçlarını da tanıdılar.Check in işlemleri hakkında yetkili personelden bilgi alan öğrenciler, bagaj işlemlerini yerinde gözlemleyerek derslerinde öğrendikleri bilgilerin uygulamalarına şahit oldular.

Amasya Merzifon Havalimanı Yöneticileri, havalimanı eğitim salonunda öğrencilere havalimanı hakkında detaylı bilgiler vererek, sivil havacılık sektöründeki bilgi ve tecrübelerini öğrencilere aktardı. Devlet Hava Meydanları İşletmesinin tanıtım filminin de izlendiği teknik gezide Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Teknik gezi hakkında konuşan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık; yerinde eğitimin, reel sektörün tecrübe ve birikiminin öğrencilere aktarılmasındaki önemine işaret ederek yoğun bir şekilde reel sektör işbirliklerini ve özellikle de yerinde eğitimi önceleyen teknik gezilerin önemli olduğunu kaydetti. Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programının eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek sunan Amasya Merzifon Havalimanı Müdürü İbrahim Çıldır ve onun şahsında bütün işletme çalışanlarına, HAVAŞ istasyon şefi yardımcısı Alper Ünver’e teşekkür etti.