Saadet Partisi Çorum Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Sedat Aksungur, Çanakkale’deki destansı zaferin en önemli sırrının kardeşlik ruhunda saklı olduğunu vurguladı.
18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle bir açıklama yapan Aksungur, Çanakkale Savaşı’nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdiğini hatırlattı.
Aksungur, “Dün Çanakkale’de göğüslerini birbirine siper eden ecdadın torunları bugün birbirine taş atıp, kurşun sıkıyorsa herkesin başını önüne eğip düşünmesi gerekir. Dün Çanakkale’de 15 yaşındaki evlatlarımız gözünü kırpmadan cepheye koşarken, bugün aynı ecdadın çocukları sokakları yakıp yıkıyor, birbirini vuruyorsa vahim bir yanlışın içindeyiz demektir. Başta iktidar ve ana muhalefet olmak üzere herkes aklını başına almalı” uyarısında bulundu.
Meclis kürsülerinde kullanılan üslubun, milletimizin sahip olduğu asalet ve nezaketten çok uzak olduğunu vurgulayan Aksungur, kısır çekişmeler, siyasi polemikler nedeniyle Türkiye’deki kardeşlik ikliminin sabote edildiğini söyledi.
Gerilim ve kutuplaşmadan rant umanların Çanakkale Zaferi’nden ders alması gerektiğini kaydeden Aksungur; “Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Çanakkale’de binlerce genç gönüllü olarak cepheye koşmuş, vatan için, namus için, bağımsızlık için gözünü kırpmadan şehit düşmüştür. Herkesin bildiği gibi o yıl birçok lise mezun verememiştir. Çünkü henüz bıyığı terlememiş binlerce genç okul diploması yerine şehitlik payesi almayı tercih etmiştir, ancak bugün maalesef bu şehitlerin torunları, bilerek ya da bilmeyerek birbirine düşman hale getirilmeye çalışılmaktadır. Kim kendi ikbalini vatanın istikbalinden önemli görüyorsa, kim kendi çıkar ve hesabını milletin menfaatinin önünde tutuyorsa bunun ne tarih önünde ne de millet vicdanında hesabını veremez. Çanakkale’deki şehitler huzur-u mahşerde yakasına yapışır” dedi. Açıklamasında herkesi aklı selim ve sağduyuya davet eden Saadet Partisi Çorum İlçe Teşkilat Başkanı Sedat Aksungur, “Bu vatan ecdadımızın canları pahasına koruyup bize teslim ettikleri kutsal bir emanettir. Hepimiz bu tarihi sorumluluk ve şuurla hareket etmek zorundayız. Suni ayrışmalarla, gerginlik ve kutuplaşmalarla zaman kaybetmek yerine, Yeniden Büyük Türkiye'yi kuracak iradeyi ortaya koymalıyız. Siyasi rant, kişisel çıkar için değil, elbirliği ile herkes için adalet, herkes için özgürlük ve herkes için refah mücadelesi vermeliyiz. Ayrıştıran değil birleştiren bir üslubu ortaya koymalıyız. Çünkü bizim en büyük güvencemiz, kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimizdir. Bu temenni ile, milletimizin Çanakkale Zaferi’ni kutluyor, bu vatanı canları pahasına bizlere emanet eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” ifadesini kullandı.