Ak Ocaklar Çorum İl Başkanı Arslan Bolat, Çin zulmüne sessiz kalınmamasını isteyerek, İslam alemini tepki vermeye davet etti.
Bolat, yaptığı yazılı açıklamada; "Uygur Türklerinin, kardeşlerimizin yanındayız ve haklı davalarının savunucusuyuz" dedi.
Arslan Bolat, konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Öz vatanında özgürce yaşama hakkı elinden alınan Müslüman Uygur Türkü kardeşlerimize sahip çıkmalıyız.
Komünist, Katil Çin Hükümeti Doğu Türkistan üzerinde yaşayan kardeşlerimizin dini özgürlüklerini ellerinden almaktadır. Evrensel hukuku çiğnemektedir. İnsanın en tabi haklarından biri olan inanç özgürlüğüne kurşun sıkmaktadır.
Komünist Çin Hükümeti, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren Doğu Türkistan’da namaz kılmayı yasaklamıştır. Başörtüsü takan Uygur kadınlarının hükümete karşı gelmiş sayılacağını ilan etmiştir. 14 ile 18 yaşındaki kızlara zorla uyuşturucu, tecavüz, zulüm yapılmaktadır. Müslüman kızlarımız daha sonra Çin’de ve diğer ülkelerde köle gibi kullanılıp, genelevlere peşkeş çekilmektedir. Katil Çin Hükümeti aldığı bu kararla alenen İslam’a, Müslüman Türk kardeşlerimize karşı savaş açmıştır. Uygur Türklerinin, kardeşlerimizin yanındayız ve haklı davalarının savunucusuyuz. Müslüman kardeşlerimizin, Çin mezalimi altında yok olmasına göz yummanın, bu çığlığı duymamanın vebali olduğu biliyor ve haykırıyoruz: Müslümanlar kardeştir. Çin’de verilen hak ile batılın mücadelesinde; elbette sorumluluk almak zorundayız.
Bizler ecdadı fatihin torunları olarak, ata topraklarımıza, ata köklerimize ve Altay, Uygur ve tüm Türkistan’a sahip çıkmalıyız, dualar etmeliyiz, sesimizi duyurmalıyız. Nerede Birleşmiş Milletler, Nato, İnsan Hakları, herkesi bu zulme kayıtsız kalmamaya davet ediyoruz.
Tüm Türk devletlerini bu konuda bir ortak politika belirlemeye davet ediyoruz. Bu konuda bir şeyler yapmak için yeterli zaman kalmadığını ve bir şekilde Allah rızası için harekete geçilmesini arz ediyoruz.
Şu mübarek Ramazan ayının suyu yüzü hürmetine bir yardım eli olmak ve çalışmalar yapmak soydaşlarımıza ve din kardeşlerimize destek olmak zorundayız."