Sudan Uluslararası Afrika Üniversitesi’nden bir grup akademisyen, Çorum Valisi Nurullah Çakır’ı makamında ziyaret etti. 
Afrika Üniversitesi idarecilerinden Hatim Muhammed’in kafile başkanlığında gerçekleşen ziyarette, Çorumlu işadamlarının Sudan’a özellikle un ve tuğla-kiremit sektörlerinde yaptıkları yatırımlar ele alındı.
Ziyarette, Halil Çelik’in Türkçe-Arapça, Arapça-Türkçe konuşmaları tercüme etti.  
Vali Çakır, birbirini seven milletler olarak Türkiye ve Sudan arasında kurulan köprülerin önemine değinerek, Çorumlu işadamlarının Sudan’da yaptıkları un ve tuğla-kiremit yatırımları ile iki ülke arasındaki eğitim çalışmalarının mutluluk verici olduğunu söyledi.
Fatih Üniversitesi’nin davetlisi olarak Türkiye’ye gelen heyet, İstanbul, Bursa, Ankara ziyaretlerinin ardından Çorum’a geldiklerini belirttiler. Sadece Çorum’da valilik düzeyinde karşılandıklarını aktaran heyet üyeleri, bu durumun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ettiler.
Kendilerine destek veren Çorum ile gurur duyduklarını dile getiren Sudan heyetine Vali Çakır, “Biz de sizlerle ve Sudan’la gurur duyuyoruz.”dedi.
Ziyaretin devamında Çorumlu işadamı Uğur Barlık da katıldı. Heyet, Vali Çakır’a deriden yapılmış deve figürlü bir tabaka hediye ederken, Vali Çakır da konuklarına Hitit figürlü plaket sunarak Berat Kandilleri’ni kutladı.
Çakır, konuklarını ziyaretlerin sonunda konuklarını Valilik Fuaye Salonu’nda gerçekleştirilen “Engelleri Birlikte Aşalım Yaz Okulu Projesi”nin kapanış töreni ve sergi açılışına davet etti. Projeyi konuklarına anlatan Çakır, konuklarıyla birlikte fuaye salonuna geçtiler.