AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Adalet Bakanı Kenan İpek ile görüştüklerini ve ek adliye binası projesinin 2016 yılı yatırım programına alınacağını duyurdu.
Çorum’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren AK Parti Milletvekili Salim Uslu, Çorum Barosu'nu ziyaret ederek Baro Başkanı Av. Altan Akpınar ile bir süre görüştü. Beraberinde AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Av. Yaşar Anaç ve bazı İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Çorum Barosu'nu ziyaret eden Uslu, ek adliye binası müjdesi verdi.
Ek adliye binası projesinin Adalet Bakanlığı 2016 yılı yatırım programına alındığını dile getiren Uslu, önemli olanın projeyi takip etmek olduğunu söyledi. 25. Dönem Genel Seçimleri’nde sandıktan siyasi istikrarsızlığın çıktığını ileri süren Uslu, birçok konuda siyasi istikrarsızlığın olumsuz yönlerinin yaşanacağını belirtti. Sivil toplum kuruluşlarını çözüm ortakları olarak gördüklerini, hiçbir zaman düşman olarak görmediklerini ifade eden Uslu, Çorum’un geleceğine yönelik yatırım yapılması gerektiğini de vurguladı.
Salim Uslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

EK ADLİYE BİNASI, 2016 YATIRIM PROGRAMINDA
“Adliye ek bina yapımı 2016 yatırım programına alınıyor. Biz bakanımızla görüştük ve ek binanın 2016 yılı yatırım programına alınmasını istediğimizi kendilerine ilettik. Kendileri de 2016 yılı yatırım programına alınacağını dile getirdi. Bundan sonra iş yapım aşamasındadır. Bakanın değişmesi yatırım programını etkilemez. Bu işin takipçisi olacağız ve önemli olan da işin takipçisi olmaktır. Bizler de sizlerden yargıda adalet bekliyoruz.

ÇORUM’UN GELECEĞİNE YÖNELİK YATIRIMLAR YAPMALIYIZ
Bizler seçimlere kadar partimizin milletvekili adayıyız. Seçimler bittikten sonra milletin milletvekiliyiz, Çorum’un milletvekiliyiz. Biz buraya hizmet vermek için geldik. Çorum’un her sorunu parti, ideoloji, bölge ayırmaksızın bizim problemimiz haline geliyor. Bizler sivil toplum kuruluşlarını düşman değil, çözüm ortağı olarak görüyoruz ama kabul etmeliyiz ki siyasi istikrarsızlık, sorunların çözümünü de zorlaştıracak. Koalisyon döneminde kalıcı yatırımlar yapılması zor oluyor. Bizim Çorum’a yapacağımız yatırımlar da Çorum’un geleceğine yönelik yatırımlar olacak. Çorum geleceğine göre yatırım yapmalıyız.”