Toç Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Arzu Özkader bir açıklama yayımladı. Özkader, “Memur-Sen ve Toç Bir-Sen olarak kazandığımız haklarda, tarihe gömdüğümüz yasaklarda kayıt altındadır. İnsan hak ve özgürlükleri alanında verdiğimiz mücadele herkes tarafından bilinmektedir.

Demokrasi, insan hak ve özgürlüklerinin önünü açan 12 Eylül 2010 Referandumuna bizler “evet” oyu vermek için çalışırken, programlar yaparken, “hayır” kampanyası yapanların bize bu konuda ders vermeye çalışmaları ne hakkına nede haddinedir” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılmış olduğu Çorum İl Divan Toplantısı’nda Yalçın’ın çok geniş yelpazede değerlendirmelerde bulunduğunun altını çizen Özkader, “ Açıklama yapılan konulardan bir tanesi de sivil itaatsizlik ve kılık kıyafet konusunda yaşanılan sıkıntılardı. Genel Başkanımız konuşmasında bazı kurum idarecilerinin eski Türkiye alışkanlıklarıyla hareket ettiğini, kurum çalışanlarına baskı yaptığı ve mobing uyguladıklarını, bunların doğru olmadığını ve bunları takip ederek gereğini yapacaklarını belirttiği bir konuşmadır.Malum-sen mensubu hem bu konuşmayı hafife alacaksın hem de çıkacaksın kurum kılık kıyafet konusunda baskı yapıyor diyeceksin.

Başörtüsü yasağının kaldırılması için Türkiye genelinde 12 milyon 300 bin imzayı topladığımız, imza kampanyasının Çorum ayağında Saat Kulesi’nin yanında kurduğumuz imza çadırının yanından kafasını eğip geçen, bir forma imza atmaya yüreği yetmeyen, elleri titreyenler, sendikamızın emek ve çabaları ile alınan sivil itaatsizlik kararından faydalanmak istemesi bizim gölgemizden faydalanmak değil de nedir? Toplu sözleşme döneminde ve kritik dönemlerde sesi soluğu çıkmayan efendi, hayırdır temsil ettiğin meslek kolunun seçimleri falan mı var yoksa?” açıklamalarında bulundu.