Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Çorum Şube Başkanı Mustafa Bulut, siyasi partileri sorumluluğa davet ederek, yeni hükümetin acilen kurulmasını istedi.
Bulut, "7 Haziran'da gerçekleşen seçimlerin milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz, milli irade tecelli etmiş ve meclise 4 siyasi parti girmiştir. Meclis aritmetiğine göre hiçbir parti tek başına iktidar olamamaktadır. 4 partinin de hükümet kurma zorunluluğu vardır’’ dedi.

PİYASALAR CİDDİ MÂNÂDA TEDİRGİNDİR
Bulut; ’’bugün yaşanan belirsizlik, Dolar’ı 2.66’dan 2.78’e ve Avro’yu 2.95’den 3.09’a kadar yükseltmiş, Borsa’da ise 0.67 düşüşe neden olmuştur. Bu değişimler piyasaların belirsizliğe tahammülü olmadığını göstermiştir. Piyasalar ciddi manada tedirgindir. Esnaf ve sanatkarlarımız ile halkımız yaşanan bu belirsizlikten en çok etkilenen gruplardır. Siyasi partiler iktidar olmak ya da en azından iktidar ortağı olmak için siyaset yaparlar" ifadesini kullandı.

SAHAYA ÇIKTIYSANIZ OYUNUNUZU OYNAYIN!
Bulut, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ancak bugün pazı partilerin koalisyona girmem, hükümet kurmam demesi abesle iştigaldir. Madem sahaya çıktınız, o zaman top oynayacaksınız. Mızıkçı çocuklar gibi saha kenarına çekilip ben oynayamam diyemezsiniz. Piyasalardaki bu olumsuzluğu ne parti başkanları ceplerinde hissedecekler, ne yüksek bürokratlar ne holding patronları. Sadece sosyal kesim olan işçi, çiftçi, dul, yetim, emekli ve bu vatandaşlarımızdan gelir sağlayan esnaf ve sanatkarlarımız bedel ödeyeceklerdir. Bu bedeli ödemek ve milletimize ödetilmesini istemiyoruz."