Çorum’da 8 sivil toplum kuruluşu Kadeş Barış Kent Meydanı’nda stant açtı. Stantlarda yer alan STK temsilcileri Çorumluları gönüllü hizmetlere katılmaya davet ediyor.

‘HEP BİRLİKTE DAHA İYİYE’

Çorum’da 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü nedeniyle kentteki sivil toplum kuruluşlarında gönüllü yer alan gençler bir araya geldi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Çorum Şubesi önderliğinde Uluslararası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, Türk Kızılayı, Yeşilay, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, Çorum Köy Okulları Destek Kulübü, Hitit Üniversitesi Engelsiz Yaşam Kulübü, Çorum Otizm Derneği tarafından Kadeş Barış Meydanı’nda stant açıldı.

Dün gerçekleştirilen etkinlikle stantların açılışı yapıldı. Etkinliğe, TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, LÖSEV İl Sorumlusu Aysu Kiraz, Saadet Öğretmen Çocuk İstismarlar ile Mücadele Derneği İl Koordinatörü Büşra Zingi ile çok sayıda genç gönüllü katıldı.

“GÖNÜLLÜLÜĞE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN BURADAYIZ”

Etkinlikle ilgili bilgiler veren TEGV Çorum Öğrenim Birimi Sorumlusu Serpil Çetin, “Bugün 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü. Biz de gönüllülüğe dikkat çekmek amacıyla STK’larla burada bir araya geldik. Kendi içimizde gönüllülüğe dikkat çekmek için böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Genç Kızılay, Yeşilay, LÖSEV, KODEH, UCİM, Otizm Derneği ve Hitit Üniversitesi Engelsiz Yaşam Kulübü var. Bir arada gönüllülüğe dikkat çekmek amacıyla buradayız. Burada üye kayıtları da yapılıyor. Hediyeler dağıtılıyor, balonlar dağıtıyoruz” diye konuştu.

“HUKUKİ VE PSİKOLOJİK DESTEK İMKANI SAĞLIYORUZ”

Dernek faaliyetleriyle ilgili bilgiler veren Uluslararası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarları Derneği (UCİM) İl Koodinatörü Büşra Zingi de “Derneğimiz genel olarak çocukların ihmal ve istismarıyla ilgili alanda çalışmakta. Bununla ilgili hem anne-çocuk eğitimleri düzenliyoruz hem sadece çocuklara yönelik eğitimler veriyoruz. İlimizde böyle bir vakayla karşılaştığımızda ücretsiz hukuki ve psikolojik destek imkanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“AMAÇ GÖNÜLLÜLÜK KAZANDIRMAK”

LÖSEV İl Sorumlusu Aysu Kiraz, “LÖSEV, 1998 yılında kanserli çocuklar için kuruldu. Tamamen yardımlarını ve desteklerini çocuklara, yetişkinlere ve tüm kanser hastaları için kullanıyorlar. Ankara’da bir Lösemili Çocuklar Köyümüz var ve bir de hastanemiz var. Burada amaç gönüllülük kazandırmak. 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında gönüllülerimizle birlikteyiz” şeklinde konuştu.

“HEP BİRLİKTE DAHA İYİYE”

Etkinlikte çocuklara ve katılımcılara hediyeler ve balonlar verildi. Etkinliğe katılan gönüllüler “Gönüllüler günümüz kutlu olsun”, “Hep birlikte daha iyiye”, “Halil kardeşliğimiz daim olsun”, “Sensiz olmaz, iyi geleceksin” sloganlarıyla kendi günlerini kutladı.