Yeniden Refah Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ferhat Yeğen, yazılı bir açıklama yayımladı.

Gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yeniden Refah Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Ferhat Yeğen, “Bizi çok büyük bir tehlike bekliyor. Biz, gelişi güzel bir inat uğruna kurulan bir parti değiliz. İhtiyaçtan duyulan, ümmetin sesiyiz. Genel başkanımız bedenini bu taşın altına koymuştur. Eğer bizler çalışıp bu taşı kaldırmazsak, Allah’a bunun hesabını ödeyemeyiz. Bizim için bir toplantı, bir namaz mesafesindedir. Buna çok önem verelim. İnsanlık yanarken sen bir kova almakla mükellefsin. Seni sadece namazın, haccın kurtarmaz. Seni, bu insanlığa yapacağın çalışmalar kurtarır” dedi.

Yeğen konuşmasına şöyle devam etti ;

Hükümetin politikalarını eleştiren Yeğen AK Parti'nin iktidarı döneminde 170 devlet kuruluşunun satıldığını dile getirerek, "AK Parti iktidarı Türkiye'de Cumhuriyet Tarihi boyunca en fazla sayıda devlet kuruşu satan iktidar olarak tarihe geçmiştir. 240 devlet kuruluşunu, 2002 yılında teslim alarak iktidara gelen Ak Parti, 17 senenin sonunda elimizde bıraka bıraka 71 tane devlet kuruluşu bıraktı. Bizim sancağımızı taşıdığımız zihniyet 1970’ler ağır sanayi hamlesi kapsamında bu ülkeye 2 senede, 200 ağır sanayi tesisi temeli attı ve engellemelere rağmen 70 tanesini hizmete soktu. Ama AK Parti iktidarı 17 sene boyunca 170 devlet kuruluşunu satmıştır” ifadelerini kullandı.

İKTİDARA GELİNCEYÜZDE 50 ZAM YAPACAĞIZ
Memur ve memur emeklisine verilen yüzde 4+4 zammı eleştiren Yeğen, "Sadaka mahiyetinde bu zamları asla ve asla kabul edemeyiz. Memura, emekliye, işçiye gelince bir senede yüzde 4+4, elektriğe gelince bir senede yüzde 50+50, doğalgaz gelince bir ayda yüzde 15+15. Siz bu adaletsizliği yapmaya devam ederseniz seçim günü geldiğinde de bu millet size bir günde yüzde 4'ü verir ve gönderir. Bunu böyle bilesiniz. Bizim iktidarımız döneminde sadece bir tane problemimiz olacak. Türkiye içinde zekâtımızı verecek adam bulamayacağız ve zekâtlarımızı yurt dışına yollamak zorunda kalacağız. Biz, iktidara geldiğimiz zaman, memura, işçiye emekliye yüzde 50 maaş zammı yapacağız. En azından maaşları açlık seviyesine çıkartacağız. Bundan sonraki senelerde ise gerçek enflasyon oranının üzerinde zam yapacağız Allah'ın izni ile'' diye konuştu.