Programın amacının, sosyal ve ekonomik kalkınmayı destekleyen istihdam için hazır olan toplumun tüm kesimlerinin ihtiyaçları için öğrenme imkânı bulduğu esnek, şeffaf, yenilikçi ve kaliteli bir eğitim sistemi oluşturarak mesleki eğitimde inovatif yaklaşımları desteklemek olduğu açıklandı.

Açıklama şu şekilde devam etti;

Hibe programı için toplam 10 milyon Avro bütçe ayrılmıştır. Program kapsamında en az 200.000 Avro; en fazla 600.000 Avro ve en az %80’i, en fazla %90’ı hibe olarak talep edilebilecektir. Son başvuru tarihi 14 Nisan 2020 ve başvuru dili İngilizcedir.

Tüzel kişiler ve kar amacı gütmeyen sivil toplum kuruluşları (STK) ve meslek kuruluşları (federasyonlar, konfederasyonlar, ticaret ve/veya sanayi odaları, odalar, organize sanayi bölgeleri, ticaret borsaları) programa başvuruda bulunabilirler.

Hibe programı ile alakalı ayrıntılı bilgiye ve başvuru dokümanlarına http://corumab.gov.tr/sektorel-mukemmeliyet-merkezleri-kurulmasi-hibe-programi veya http://ihale.ikg.gov.tr/list.aspx?lang=tr&id=175 adresinden ulaşılabilmektedir. Teklif çağrısına ilişkin hazırlanacak olan projelere Çorum Valiliği AB Proje ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından da teknik destek verilecektir.