Çorum’da 6’lı Masayı oluşturan Millet İttifakı bileşenlerinden Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin İl ve Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanları ve üyeleri geçtiğimiz günlerde kahvaltıda bir araya gelmişlerdi.

Toplantıda söz alan CHP İl Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar ise, "Eğer bu seçimde çalışmazsak, Atatürk’ün bize sunduğu haklarımız tek tek elimizden alınacak. Belki İran’dan daha kötü olacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kamile Anar’ın türbana yönelik açıklamalarının akıl almaz bir nefret söylemi içerdiğini ifade eden Genç Parti Çorum İl Başkanı Engin Erenler, “Sözüm ona türbanın gericilik ile bağdaştırılması, türbanlı kadınlarımızın ötekileştirilmesine alalenen teşviktir bu. Nitekim bu durum ülkede zamanında yaşananlardan hala ders alınmayışının kanıtıdır” dedi.

Türbanlıların eğitim hakkının engellenmesi, kamu kuruluşlarında iş verilmemesi bunun en gerçek örnekleri olduğunu vurgulayan Engin Erenler, “Bakıldığında mesele sadece türban meselesi değildir. Mesele ayrımcılık, ötekileştirme, demokrasi ve kadın meselesidir.
Anlaşılması veya uzlaşılması gereken konu kadınlara şekil vermeye çalışanların akıbetidir. Türbanlıların başından zorla türbanın çekmeleri ile nispeten daha açık giyinmiş bir kadına tacizde bulunmanın cezası eşittir.
CHP’nin Kadın Kolları Başkanı Kamile Anar’ı öncelikle türbanı bir hedef haline getirmesi sebebiyle kınıyor ve bununla birlikte Tüm kadınlarımızı birlik ve beraberliğe davet ediyorum” ifadelerini kullandı.