Sungurlu – Alaca yolu, Sungurlu Barajına göre yeniden planlanıyor.
2010 yılında tek yol olarak ihale edilen, trafik yoğunluğu da dikkate alınarak bölünmüş yol kapsamına alınarak yapım çalışmaları devam eden (Zile-Çekerek) Ayrımı – Alaca – (Çorum-Sungurlu) Ayrımı Yolu, proje çalışması devam eden Sungurlu Barajı planlaması nedeniyle baraj kısmı yeniden projelendiriliyor.
(Zile-Çekerek) Ayrımı – Alaca – (Çorum-Sungurlu) Ayrımı Yolu Sungurlu Baraj Varyantı Etüt ve Proje Mühendislik Hizmetleri İşi, Karayolları 7.Bölge Müdürlüğü'nce 10 Temmuz 2015 tarihinde ihale edilecek.
Sungurlu Barajının yapımı için gerekli bütün altyapıyı tamamlama çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Çorum Milletvekili Salim Uslu, “Sungurlu ilçemiz için büyük önem arz eden baraj projemizle ilgili çalışmalar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce yürütüyor. Kırankışla bölgemize yapılacak barajın etkilediği Demiryolu ve Otoyol Projesinden sonra şimdi de Sungurlu – Çorum yolundan Boğazkale ve Alaca’ya ayrılan ve Alaca istikametinde bölünmüş yol çalışmaları devam eden Karayolu için de gereken düzenlemeler yapılıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğümüz barajın etkilediği varyantı da kapsayan 11 Km’lik yolun etüt ve proje mühendislik hizmetleri işini 10 Temmuz Cuma günü ihale ediyor. Bu çalışma ile Sungurlu Barajı yapımı için gereken altyapıda bir adımı daha atmış oluyoruz” dedi.