İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan müdürlüklerin 2012 yılı bütçesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında konuşan Mustafa Eker, İl Genel Meclisi üyelerine ayrılan ödenek ile ilgili yapılan eleştirilere tepki gösterdi. 
İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, İl Genel Meclisi üyelerine ayrılan ödeneğin eleştirilmesi ile ilgili, “Bizim işimiz onur ve şeref işidir. ‘Aslan payı İl Genel Meclisi üyelerine’ diyenler bu ülkenin diğer aslan paylarına baksınlar” dedi.
İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı oturumları devam ediyor. İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan müdürlüklerin 2012 yılı bütçesinin görüşüldüğü Meclis toplantısında gündem dışı bir konuşma yapan Eker, İl Genel Meclisi üyelerine ayrılan ödenek ile ilgili bazı basın yayın organlarında çıkan haberlere tepki gösterdi. 
“Hepimiz bu şehrin çocuklarıyız. Gökten gelmedik. Bir şekilde siyasi partilerden aday olarak geldik ve kamu niteliğinde görev yapıyoruz” diyen Eker, bu görevi yaparken eşini dostunu bırakan üyelerin 80 kilometre uzaktan geldiğini ve bunun bir ekonomik karşılığının olması gerektiğini söyledi. Eker, “Görev esnasında bir yerden bir yere giderken hangi kamu görevlisi ne harcırah alıyorsa İl Genel Meclisi üyeleri de onu alıyor. Böyle bir duruma kimsenin itirazı da yoktur. Aldıkları ücret nasıl bir aslanlıktır? Bu aslanlık ki 530 bin lirayı 38’e bölün ve 12 aya yayın, o zaman ortaya çıkar. Başka kurumlar göz önüne alındığında aslan payının kim aldığını herkes biliyor. Bu ülkede aslan payını kim alıyorsa, öncelikle o görülmelidir. İl Genel Meclis üyeleri köye giderken cebinden harcar, Çorum’a gelen muhtarı köylüyü ağırlar. Bunların hepsini cebimizden karşılıyoruz. İl Genel Meclisi üyeleri buradan kazandığının fazlasını verir. Bu onur ve şeref işidir. Bu bakış açısı içerisinde daha doğru değerlendirme yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.