Çorum Merkez Palabıyık Köyü’nde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Madımak Festivali, haftasonu çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleştirildi.  
Palabıyık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ile Köy Muhtarlığının birlikte düzenlediği Madımak Şenliği’nde bu yıl yine çok sayıda sanatçı sahne aldı.
Şenliğin müzik organizasyonu ve sunumunu Müzik Öğretmeni Dilber Çolak, sunuculuğunu ise Aydın Fırat yaptı.
Şenliğe; CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, CHP İl Başkanı Yıldız Bek, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kayış ve İl-İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP Milletvekili Adayları; Muharrem Bozdoğan, Cengiz Atlas, İşadamı Halis Durkaya, Eski Baro Başkanı Av. Mahmut Bayatlı, Dedesli Ovası Türkmen Köyleri Dernek Başkanı Mehmet Ali Yıldırım, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Pehlivan, Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Taşdelen ve çok sayıda davetli katıldı. 
Dilber Çolak ve Aydın Fırat’ın sunumunda gerçekleşen şenliğe; sanatçı olarak ise Dilber Çolak, Tülay Örten Yıldız, Grup Ezgiye Yolculuk, Muharrem Bekar ve kardeşi Altan Bekar ile İrfan Kılıç katıldı.
Şenliğe katılanlara Palabıyık Köyü’nün meşhur yemeği madımak ikram edildi.
Vatandaşlar, şenlik sırasında gönüllerince piknik yaparak, sanatçıların türküleri eşliğinde coşku dolu bir gün geçirdi.
Hediye çekilişinin de yapıldığı şenlikten elde edilecek gelir ile öğrencilere burs verilecek.
Şenlik sırasında Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Eser şiir okurken, bazı köylüler de şenliğe şiirleriyle renk kattı. 
Şenlikte konuşan Palabıyık Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Özgür Ispanak, dernek olarak daha üretken bir hale geldiklerini, kurumsal bir dernek olduklarını söyledi. 
Ispanak, “Dernek olarak amacımız; geçmişine, geleceğine sahip çıkan, büyüklerine saygıyı, küçüklerine sevgiyi, yaşadığı çevreye sadakatı ilke edinmiş, kendi içinde barışık, çalışkan, kararlı, dürüst bir gençliğin yolunu açmaya hizmet etmektir. Şenliğimizin şu andaki görkemi, bizim emeklerimizin boşa gitmediğini göstermektedir. Biz geçmişimizle övünen, geleceğimizle gurur duyan bir toplumuz. Bunda da yerden göğe kadar haklıyız. 
Derneğimiz Palabıyık Köyü için vardır, bu doğrultuda çalışmaktadır. Palabıyık Köyü Derneği artık kurumsallaşmıştır, üretken bir dernek olmuştur. Dernek olarak köyümüze 2500 m2 fidanlık, Çorum merkezde dernek lokal yeri olan 50 m2’lik gayrimenkul kazandırdık, devamı gelecek olan köy içi çevre düzenlemesinin yapılmasını sağladık. Bundan sonra hedefimiz devlet-millet işbirliği ile, derneğimizin maddi katkısı ile köyümüzün cadde ve sokakları kilit taşı ile döşenecektir. İl Özel İdaresi tarafından köyümüzde ölçümler yapılmış, proje üzerinde çalışmalar devam etmektedir” dedi.

DAMAT GİYDİRİLDİ
Büyük Palabıyık Köyü Madımak Şenliği’nde bu yıl ilk kez damat giydirme ve gelin kınası törenleri gerçekleştirildi. Bu yıl Sinem Uslu ve Emre Çark’ın düğünlerinin bu tarihe denk gelmesi nedeniyle gerçekçi bir uygulamayla yapıldı. 
Şenlik alanına davul-zurna eşliğinde düğün yakınlarının ve davetlilerin katılımıyla giren Sinem Uslu ve Emre Çark, Palabıyık Köyü’nün örf ve adetlerine göre düğüne hazırlandı. Genç çiftin düğün törenleri ise aynı gün akşam Kültür Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 
Şenlik alanında ilk olarak damat giydirme törenleri yapıldı. Damadı salavat getirerek, oyunlar oynayarak alana getiren davetliler, daha sonra Abbas Hoca’nın dualarıyla damat giydirme törenini izledi. Damadın sağdıçlığını ise Ege Özceylan isimli çocuk yaptı. Damadın gelenek, görenek, örf ve adetlere göre giydirilmesinin ardından damat çöreği ve leblebi dağıtıldı. 

SEMAH GÖSTERİLERİ BÜYÜLEDİ
Bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Palabıyık Köyü Madımak Şenliği’nde Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Semah ekibi tarafından semah gösterisi yapıldı. 
Çayırlık alanda semah dönen gençler, katılımcıların yoğun ilgisiyle karşılaştı.çok sayıda vatandaş gençlerin semah dönüşünü izlerken, semahın eğlence amaçlı olmadığı yapılan gösterinin tanıtım amacıyla yapıldığı dile getirildi.
Semah gösterileri, şenliğin en çok dikkat çeken bölümünü oluşturdu.