CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, belediye başkanı seçilmesi halinde vatandaşlardan gelen talep üzerine Osmancık Köprüsünü yıkacaklarını ve Melikgazi Deresi’ni ıslah edeceklerini söyledi.
Pazartesi Pazarı’nda toplanarak kendisini bekleyen vatandaşlarla görüşen Kenan Nuhut, bölge halkının sorunlarını ve kendisinden beklentileri dinledi.
Vatandaşlar, Melikgazi Deresi’nin bir kısmının ıslah edildiğini ancak Pazartesi Pazarı’nın geçtiği yerde ıslah çalışmasının olmadığını söyleyerek, “Bu dere madem ıslah ediliyor, neden yarısı yukarı tarafta yapılıyor da pazar yerinin yanından geçen kısmı yapılmıyor? Biz bunları anlamış değiliz. Dere ıslahları DSİ sorumluluğunda ama belediye de halkın sağlını düşünmek zorunda. Bu belediye sadece derenin üst tarafında yaşayan halkın sağlığını mı düşünüyor. Bu ayrımcılıktan biz artık bıktık usandık. Biz bu yapılanlara gereken cevabı sandıkta vereceğiz” diyerek şikâyetlerini Kenan Nuhut’a bildirdiler.
CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut ise, kendisinin üst düzey görevlerde bulunduğunu, belediye bütçesinden daha büyük bütçeleri yönettiğini anlatarak, halkın sağlığını tehdit eden bir unsur varsa DSİ yapacak diye beklemeden kendisinin derenin tamamını ıslah edeceğini söyledi. Halkın sağlını düşünmenin şehrül emin olan belediye başkanının görevi olduğunu söyleyen Kenan Nuhut, 31 Mart’tan itibaren tüm sorunlar için kolları sıvayacaklarını, ayrım yapmaksızın halkın sağlını tehdit eden tüm yanlışlara müdahale edeceklerini söyledi.
Nuhut, “Ben insan sağlığını tehdit eden bir unsur varsa DSİ yapacak diye beklemem, yaparım” dedi.
Çevre yolunda yaşanan gürültü kirliliğinden de şikâyet eden vatandaşlar, bu bölgede otomobil yarışları yapıldığını, yeterli oranda çevre yolunda güvenlik tedbiri alınmadığını söyledi. Vatandaşların gürültü kirliliği şikâyetini dinleyen CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, “Biz otomobil yarışlarının yapılacağı alanlar yapacağız. Onların sözünü verdik. Artık burada kimse yarışlar yapıp, gürültü kirliliğine sebep olmayacak. Burası yeşilin hâkim olduğu, içinde çiçeklerin açtığı, kuşların öttüğü huzurlu mahallelerimizden olacak. Sizden isteğim yeter ki bana güvenin” dedi.
Çorum’da mevcut belediyenin ranta dayalı hizmet ürettiğinin altını çizen CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Belediye’nin siyaset yapma yeri olmadığını, belediyelerin hizmet üretme yeri olduğunu kaydetti.  Siyasetin Mecliste, TBMM’de yapılması gerektiğini kaydeden Kenan Nuhut, Çorum’da insanların siyasete kurban verildiğini, sen bendensin ya da değilsin gibi ötekileştirildiğini söyledi. Nuhut, “Sen bendensin, sen benden değilsin gibi bir zihniyetle Çorum’da insanlar ötekileştirilmiş. Ne münasebet yahu. Bu memleket hepimizin, herkes vergisini ödüyor” dedi.
Vatandaşlar ise 80’li yıllarda yaşanan acılardan Çorumluların büyük ders aldığını ve halk nezdinde bir ayrıştırmanın kesinlikle söz konusu olmadığını ancak yönetimdekilerin yaptığı ayrımcılığın kabul edilemez olduğunu söyledi. 
Pazartesi pazarının olduğu yere üst geçit istediklerini dile getiren vatandaşlar, bu taleplerini defalarca söyledikleri halde belediye tarafından kaile alınmadıklarını söyledi.
Kenan Nuhut ise, Osmancık yolu üzerine ucube bir köprü yapıldığını, o köprünün ne amaca hizmet ettiğinin vatandaşlar tarafından anlaşılamadığını ve bu yönde kendisine sürekli vatandaşlardan şikâyet geldiğini dile getirdi. Osmancık yolu üzerinde çevrenin mimari dokusu göz önüne alınarak yeni düzenlemeler yapacaklarını kaydeden Kenan Nuhut, “Osmancık yolu üzerinde yapılan o ucube köprüyü yıkıp, çevre şartlarına uygun, estetik ve mimari bir kavşakla Osmancık yolu ile çevre yolunu buluşturacağız. Çevre yolu üzerinde köprüler değil, yayalarında daha kolay ulaşım sağlayabilmesi için üst geçitler yapacağız. Değerli hemşerilerim endişelenmeyin. Pazartesi Pazarının olduğu alanda da bir üst geçidiniz mutlaka olacak. Çevre yolunun etrafını da yeşile kavuşturacağız. Daha yaşanılabilir modern bir kent için siz sadece bana güvenin” şeklinde açıklamalarda bulunması üzerine vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.