CHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Kafkas Camisi yanında bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelerek “Belediyeyi teslim edecek kardeşiniz karşınızda” dedi.
CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, Kafkas Camisi yanında bulunan Seçim Koordinasyon Merkezi’nde kendisini dinlemek üzere toplanan vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. 
Seçime birkaç gün kala kirli siyaset yapılabileceğine değinen CHP Belediye Başkan Adayı Kenan Nuhut, bu konuda vatandaşları uyararak oyuna gelmemelerini istedi.  
Vatandaşların belediyeyi sadece ve sadece karşılarında olan Kenan Nuhut’a teslim edeceklerinin altını çizen Nuhut şöyle dedi:
 “Şuan ki bulunduğu konumu hiç hak etmeyen Çorum’u çok kısa bir sürede bir dünya kenti yapmak için bir kardeşiniz olarak Belediye Başkan Adayı oldum. Biz bunu Allah’ın izniyle yaparız. Çorum’da kaybolan bir güven eksikliği var. Ne yazık ki kimse kimseye güvenmiyor. Telefonda konuşmak istemiyor insanlar, dinleniyor olabiliriz aman yan yana gelelimde görüşelim diye insanlar tedirgin bir durumda. Bundan 40 yıl önde Bulgaristan ve Rusya’da olan babanın oğla, oğlunun babasına güven duymadığı ortamlar yaratılmak isteniyor. İnsanın bir özel yaşamı vardır. Özel yaşama da kimsenin girmemesi gerekiyor. Benim çok sevdiğim Çorum’da, Çorumlular arasında bir ayrıştırma yapılmış. Hakikaten bir ötekileştirme görüyorum.  Sandığa kadar tamam, sandıktan sonra, seçim sonuçlarına bakacağız, şuraya veya buraya hizmet götürelim diyeceksiniz. Bunu kabul etmek mümkün değil. Seçim sandığından çıkan sonuçlara siyasetçiler katlanmak zorunda. Çünkü burası Belediye Başkanlığı TBMM değil.  Burası insana hizmet götürmek zorunda olan bir kamu kurumudur. Benim ağzımdan şimdiye kadar belediye başkanını ve diğer adayları eleştiren sözleri kimse duymadı, duyamaz da. Ben sadece projelerimi anlatırım. Ben sadece ortaya ne koyabilirim onu anlatırım. Arkadaşların durumu mahkemelikse mahkemeleri ilgilendirir ve ahrette de Allah’a hesabını verir. Ben sadece yapacaklarımı anlatırım. Gel gelelim siyasetçiler, Türkiye siyaseti ile yerel siyaseti karıştırıyorlar. Seçime dakikalar kala, belediyeyi Alevilere mi teslim edeceksiniz diye, ezanları Türkçe mi okutturacaksınız diye kara propaganda hazırlığında olanlar varmış, biz öğrendik.
Çorum Belediyesi’ni teslim edeceğiniz kişi karşınızdaki Kenan Nuhut kardeşinizdir. Rozetimizi göreve geldiğimiz an çıkaracağız. Çorum belediyesinde çalışanlar için bilinçli olarak suni bir rahatsızlık yaratmaya çalışıyorlar. Genel Müdürlük yaptığım dönemi çok iyi bilenler vardır. Ben 65 bin kişinin çalıştığı bir kurumun genel müdürlüğünü yaptım. Çorum belediyesinde çalışan sayısı 2 bin ya da 3 bin kişiyi geçmez. O kurumda ben bir Allah’ın kulunu ekmeğinden etmem. Kimsenin ekmeğinden etmeye hakkımız yok, yoksa sizi ekmeğinizden ederler. Bizlerin sadece ekmek verme hakkı vardır. Kimse işten çıkmayacak sadece onların şartlarını daha nasıl iyileştiririz ona bakacağız. Yaptığımız projelerle gençlerimize onurlu iş sahaları açmayı amaçlıyoruz. Bizim başka bir hesabımız yok. Sizlere söz veriyorum. 31 Mart sabahından itibaren herkesin kendisine yer bulabileceği bir belediye olacak. Hepinizi 31 Mart sabahı Belediyeye bekliyorum, kapıları sonuna kadar sizlere ve halkına açılmış bir belediyede buluşmak dileğiyle…”