İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) yönetim kurulu Çorum'da toplandı. Yönetim kurulu toplantısında, İTÜ ve Hitit Üniversitesi'nin kardeş üniversite olması kararlaştırıldı.  
Karar, 238 yıllık geçmişi olan üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin tarafından 'Hitit Üniversitesi bugünden itibaren İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kardeş üniversitesi. Kardeşin ne olduğunu hepimiz iyi biliriz' şeklindeki sözleri ile açıklandı. 
İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, üniversite bünyesindeki bazı fakültelerin dekanları ve enstitü-yüksek okul müdürleri ile birlikte Çorum'a geldi.   
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan'ın davetlisi olarak Çorum'a gelen İTÜ heyeti, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü'nde yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda iki üniversite arasındaki iş birliğinin görüşüldüğü bildirildi.   
Toplantının ardından basın toplantısı düzenleyen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, yönetim kurulu toplantısında İTÜ ile Hitit Üniversitesi'nin kardeş üniversite olmasını kararlaştırdıklarını söyledi. Hitit Üniversitesi ile birlikte ortak doktora ve yüksek lisans programları düzenleyeceklerini dile getiren Şahin, burada doktora ve mastır yapmak isteyenlerin hem Hitit Üniversitesi'nde hem İTÜ'de eğitim göreceğini belirtti. Şahin, öğretim görevlisi kapsamında da araştırma görevlilerinin de İTÜ'de eğitim
verileceğini belirtti.Teknokent kurulumunda da Hitit Üniversitesi'ne destek vereceklerini açıklayan Şahin, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin eğitimin yanı sıra Çorum'un gelişimine de katkıda bulunacak projelerde yer alacağını belirtti.   
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, üniversitenin ciddi alt yapı eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, İTÜ'nün vereceği destekle bunu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını söyledi.  
Yapılan konuşmaların ardından Alkan, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin'e Hitit figürü eşlemeli plaket takdim etti.

‘İTÜ’NÜN DESTEĞİ DİĞER ÜNİVERSİTELERE DE ÖRNEK OLMALI’
Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, üniversitenin beşinci yılında olan yeni bir üniversite olduğunu belirterek, “Çok ciddi altyapı eksiklikleri bulunuyor. Bunları yapmak zaman alacak. Kardeş üniversitemizle yapacağımız işbirliği bu süreci hızlandıracak. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin verdiği bu desteğin diğer üniversiteler için de örnek olmasını temenni ediyorum. Bu işbirliğinin daha da artarak devam edeceğine inanıyorum. Yaptığımız işbirliğini bir zorunluluk ve görev olarak değerlendiriyorum. Hitit Üniversitesi’nin, bölgenin ve Türkiye’nin en iyi üniversitesi olması için yapılacak olan desteklerin büyük önemi var” dedi.