Halkların Demokratik Partisi Çorum Örgütü, partinin 7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimlerinde aldığı başarıyı davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.
İlk kez kendi adıyla seçimlere giren ve sürpriz bir başarı elde ederek barajı geçen HDP, TBMM'de 80 milletvekili ile temsil edilecek.
Gerek Çorum'da, gerekse ülke genelinde aldığı oy oranlarıyla dikkat çeken HDP, Çorum'dan 6537 oy alarak yüzde 1.96'lık başarı yakalarken, Türkiye genelinde ise yüzde 13.12 oyla 80 milletvekiline sahip oldu.
HDP'nin sürpriz başarısı, dün akşam Çorum'da Mahsuni Şerif Parkı'nda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.
Halayların çekildiği, türkülerin söylendiği, canlı müzik dinletisinin sunulduğu ve çeşitli değerlendirmelerin yapıldığı kutlama programına katılım da oldukça yoğundu.
Etkinliğe; HDP Çorum İl Eş Başkanları Ali Akkaya, Özlem Tunç, HDP Milletvekili Adayları; Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür, Hasibe Beyaz, Ümit Küçükbayatlı, Emek Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, Emek Partisi yöneticileri, bazı Eğitim-Sen yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda partili katıldı.
Davul zurna eşliğinde halay çeken HDP'liler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben "seni başkan yaptırmadık", "direne direne kazandık" şeklinde slogan attılar. HDP'liler ayrıca barajı yıkarak meclise girdiklerini, şimdiki hedeflerinin ise tek başına iktidar olmak olduğunu, barajı yıkarak AKP'yi sandığa gömen HDP'nin şimdi de sarayları AKP'lilerin başına yıkacağını ifade ettiler.
Bundan sonra daha fazla kenetlenip halkların ve Türkiye'nin partisi olacaklarına söz veren HDP'liler iktidar yemini etti.
 
"BUGÜNLERE KOLAY GELMEDİK"
Etkinlik sırasında bir konuşma yapan HDP İl Eş Başkanı Ali Akkaya, bugünlere kolay gelmediklerini, elde edilen bu başarının altında çileli, zor bir yolculuğun yattığını anlatarak, "zorluklar bizi yıldırmadı, bundan sonra da yıldırmayacak. HDP, daha da büyüyerek yoluna devam edecektir. Bizler Türkiye halklarının kucaklaşması için barış diyoruz" dedi.
Akkaya, elde edilen başarıdan dolayı sevinçli ve mutlu olduklarını vurgulayarak, "son derece kötü ve adaletsiz koşullarda seçime girdik. Şart şartlara rağmen inandık, başardık. Bundan sonra da halkımızın bize vereceği destekle daha büyük başarılara imza atacağız. Bizler sarayların, koltukların peşinde değiliz, halkların kardeşliğinden, barıştan, özgürlükten yanayız" şeklinde konuştu.
 
"ZALİMİN ZULMÜNE RAĞMEN BAŞARDIK"
HDP İl Eş Başkanı Özlem Tunç ise dayanışmayı büyüttüklerini, zalimin zulmüne rağmen başardıklarını anlatarak, bu yürüyüşe destek veren, kendileriyle birlikte olan herkese teşekkür etti.
"Şehitlerimize sözümüz var. Bu ülkeyi aydınlık yarınlara kavuşturacağız. Barışı, kardeşliği, özgürlüğü, demokrasiyi bu ülkede hakim kılacağız. Elde ettiğimiz bu başarıyı şehitlerimize armağan ediyoruz. Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" diyen Özlem Tunç, HDP'yi daha büyük başarıların beklediğini dile getirdi.
HDP Milletvekili Adayı Meliha Üşüdür, bundan sonraki hedeflerinin iktidar olmak olduğunu vurguladı ve kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Milletvekili Adayı Muharrem Özünel de elde edilen başarıda en büyük payın gençler ve kadınlar olduğunu dile getirerek, "Bu kervanda birlikte yürüdük, bundan sonra da yürümeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.