Encümen’in bütçesinin yarısından fazlasının ise İl Genel Meclisi üyelerine ödenen ücretlerden oluşuyor. Ayrıca Meclis Başkanı Eker başta olmak üzere bazı üyeler spor malzemesi dağıtımına çağrılmamalarına tepki gösterdi.
İl Genel Meclisi’nde İl Özel İdaresi bünyesindeki müdürlüklerin bütçe taslaklarının görüşülmesi ile devam edildi. Mustafa Eker yönetiminde dün saat 13.30’da yapılan toplantıda Encümen Müdürlüğü’ne 915 bin TL, Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne ise 752 bin TL istendi.
İlk olarak söz alan Encümen Müdürü Solmaz Okuducu, 2012 yılı bütçe taslağına göre 915 bin 700 TL gider öngördüklerini kaydederek bu giderin 200 bin TL’sinin ek çalışma ödeneği, 510 bin TL’sinin İl Genel Meclisi üyelerine ödenen ücretler, 120 bin TL’sinin ise diğer giderler olduğunu kaydetti.
İl Genel Meclisi’nde daha sonra ise Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürü Osman Çalışkan birimlerinin taslak bütçesi hakkında üyelere bilgi verdi.
2012 taslak bütçesi için 752 bin 607 TL öngörüldüğünü belirterek bu gider hakkında bilgi veren Çalışkan spor malzemesi yardımına 80 bin TL, baskı ve cilt giderlerine 50 bin TL, ihale ilanlarına 20 bin TL, diğer hizmet alımlarına 45 bin TL, tanıtma fuar organizasyon giderlerine 100 bin TL, bilgisayar yazılım güncelleme ve bakımı için 70 bin TL, taşıt kiralamaya 75 bin TL, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen Oyuncak Müzesi için 116 bin 607 TL ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
Çalışkan ayrıca Kültür Müdürlüğü’nün bastıracağı dergi, broşür gibi tanıtma materyallerine 50 bin TL, tanıtma ağırlama giderlerine 75 bin TL, kitap alımlarına 40 bin TL istediklerini söyledi.
Spor malzemesi alımları ile ilgili soruları yanıtlayan Çalışkan bunun her yıl yapıldığını hatta bir dağıtımın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildiğini söyleyince Meclis Başkanı Eker ve bazı üyeler bu dağıtıma kendilerinin çağrılmamasına tepki gösterdi. Dağıtım törenine kimin çağrılacağının kendisini aştığını belirten Çalışkan, “Siz ne kadar ödenek verirseniz onu harcarız” diye konuştu.
Encümen ile Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün bütçe taslağı incelenmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.