İngilterede düzenlenecek olan ‘En Başarılı Türkler' anketinde hemşerimiz Uğur Yılmaz en başarılı işadamı dalında, Salih Yılmaz ise en başarılı öğrenci dalında yarı finale kaldı.
Birleşik Krallık ve Türkiye’nin ekonomik ve sosyal ilişkilerinin artırılmasına katkı bulunmak için Business Network tarafından organize edilen 2.En Başarılı Türkler Ödül Töreni için geri sayım başladı. 
Programa Türkiye’den ve İngiltere’den Bakanlar, Milletvekilleri, Lordlar birçok ülkenin Büyük Britanya Büyükelçileri, ticaret ataşeleri, şirket yöneticileri, çeşitli dernek ve kuruluşlardan temsilciler ile işadamları katılacak. İkincisi düzenlenen En Başarılı Türkler Ödül Töreni’nin onur konuğu ise Başbakan Yardımcısı Ali Babacan olacak. 
Şuana kadar Londra Belediye Başkanı Boris Johnson, Büyük Britanya Ekonomi Bakanı Dr.Vince Cable ve Conservative Parti Bakanlarından BaronessSayeeda Warsı katılımını onayladı.
Toplam 11 kategoride başarılı Bireysel &Şirket olarak Türkiye ve Büyük Britanya’da yaşayanlara ödül verilecek tören Londra’daki Hilton Park Lane Oteli 600 kişilik Grand Ballroom’unda gerçekleştirilecek. Birinci olanlar 21 Kasım Pazartesi akşamı düzenlenecek ödül töreninde ödüllerini alacaklar. 

UGUR YILMAZ KİMDİR?
Uğur Yılmaz Türkiye’de Çorum’un Alaca ilçesinde çiftçi bir ailenin en büyük oğludur. İlk ve orta öğrenimini Alaca’da tamamlamıştır. Yılmaz, profesyonel kariyerine 18 yaşındayken muhasebeci / bilgisayar programcısı olarak başlamıştır ve 1990’da daha iyi bir gelecek için bir İngiliz üniversitesinde eğitim görmek üzere İngiltere’ye yerleşmiştir. Westminster Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimi eğitimini ikinci yıl derslerinden direkt başlayarak görmüş ve eğitimi süresince Buger King’te çalışmıştır. Görevinde gösterdiği üstün performansı ve liderliğini şube müdürü olmasıyla kanıtlamıştır. 1995’te ilk şirketini bilgisayar parçalarının ithalatı ve ihracatı üzerine kurmuştur. 1999’da, bilgisayar parçaları sektöründeki hizmetini farklı bir yöne çevirmiş ve Londra’da öncü bir eğitim, kariyer hizmetleri, sınav ve teknoloji merkezi olan Intech Centre’ı kurmuştur. Aynı zamanda eğitim alanı ürünlerinin en büyük distribütörü olan USBEM firmasını Türkiye’de kurmuştur.
Uğur Yılmaz Intech Centre ve USBEM adlı iki lider eğitim firmasının kurucusu ve yöneticisidir. Ayrıca Ellis & Co., Islington Legal and General firmasında temsilci şube ortaklığı bulunmaktadır. Yılmaz,’un liderliğinde, geçtiğimiz 12 yıl içinde, Intech Centre ve USBEM hızla büyüyerek yılda 35000’i aşan müşteri ortaklığıyla sektörlerinde eğitim ve teknoloji alanının öncü tedarikçisi olmuştur.
Intech Centre bireylere ve şirketlere hem devlet destekli hem de özel eğitim provizyonu sağlar. Kurslar bireyler için temel okur yazarlıktan şirket müdürleri için Harvard Manage danışmanlık derslerine kadar çeşitlilik gösterir. Intech ayrıca temel bilgi teknolojilerinden (IT) ileri seviye Cisco kurslarına kadar uzanan IT kursları sağlar. 2010-2011 akademik yılında 4500 kurs vermiştir.
Bu eğitim provizyonlarına ek olarak şirketi müşterilerinin daha istihdam edilebilir olmasına yardımcı olan isteğe bağlı kariyer danışmanlığı hizmetleri vermekten gurur duyar. Kariyer hizmetlerinde CV yazımı, mülakat bilgileri ve iş arama konuları üzerine seanslar ve işe yerleştirme hizmetleri yer almaktadır. Bu hizmet 2010-11 akademik yılı içinde yaklaşık 2400 kariyer danışmanlığı seansı vermiştir.
Sınav departmanı Home Office (Life in the UK Test), Pearson Vue, Prometric, City&Guilds ve RSPH sınavlarını da içeren bilgisayar bazlı düzinelerce sınav sunan Intech Centre’ın en hızlı büyüyen iş alanlarından biridir. Bu merkez ayrıca Londra’da halihazırda Açık Üniversite sınavları veren tek merkez olmaktan gurur duyar. 2010-11 akademik yılında yaklaşık 14000 test vermiştir.
Yılmaz, merkezinin teknoloji departmanını yeniden yapılandırmaya karar vermiş ve böylece intechcomms’u kurmuştur. Intechcomms, IT bakımı, ağ iletişimi, servis sağlayıcı konuşlandırması ve yönetimi ile Ses ve Birleştirilmiş Erişimleri de kapsayan ama onlarla sınırlı olmayan daha geniş portföy hizmetleri sunan yeni bir markadır.
Uluslararası şirketi USBEM (Türkiye) dünyanın en büyük eğitim grupları arasında dördüncü sıraya yükselmiştir. Online İngilizce dil eğitimi sisteminin tedarikçisidir ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından onaylanan İngilizce elektronik öğrenme ürünlerine sahip ilk kuruluş olmuştur. USBEM’in Türkiye’de yaklaşık 15000 aktif online kullanıcısı bulunmaktadır. USBEM’in mevcut müşteri portfolyosu dünyanın üçüncü büyük üniversitesi olan Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Türkiye Belediyeler Birliği, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları ve bunun gibi birçok önemli kurum ve kuruluşu içermektedir. 2009’da USBEM, İngiltere’nin en büyük mesleki yeterlik edindirme birimi olan City and Guilds’i başarılı bir şekilde Türk eğitim sektörüne sunmuştur.
Yılmaz, var olan firmalarını büyüterek ve yeni bir şirket kurarak faaliyetlerini daha büyük pazarlara, sektörlere ulaştırmak için çaba göstermektedir.