Çorum Emniyet Müdürlüğü’nde görevli 13 personel dün Polisevi’nde gerçekleştirilen törenle rütbe taktı. 
Törene Vali Nurullah Çakır, İl Garnizon Komutanı J Alb. Hakan Saraç, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, Ağır Ceza mahkemesi Başkanı Turgut Bayraktar,  İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, İl Defterdarı Yaşar Ahmet Özkan, Baro Başkanı İbrahim Özyılmaz, bazı birim amirleri ile davetliler katıldı. Törenin açılış konuşmasını Emniyet Müdürü Necmettin Emre yaptı. Emre konuşmasında terfi eden personeli tebrik etti. Zor ama gurur verici bir mesleğin mensupları olduklarını ifade eden Emre, ülke sevgisinin ancak hizmetle ölçülebileceğini belirtti. Hizmet birimlerinin dünyadaki diğer polis teşkilatları ile yarışacak duruma geldiğini hatta eğitim almaya Türkiye’ye gelen polisler de bulunduğunu söyleyen Emniyet Müdürü Necmettin Emre, bu başarıda halkın da katkısı bulunduğunu ifade etti.
Vali Nurullah Çakır ise, Son 2 dönem hükümet boyunca emniyet güçlerinin hakları konusuna değer verildiğini öte yandan da polisin teknoloji ile de desteklendiğini vurguladı. Görevinde rütbe alan personeli tebrik eden Vali Çakır, “polis teşkilatının kendini geliştirmesinde Çorum halkının  da polise  hukuka  saygı ve sevgisi içerisinde de desteklediğini görüyorum. Allah herkese eşine terfi taktırmasını nasip etsin bu gerçekten de büyük şereftir” dedi.
Konuşmaların ardından terfi eden emniyet mensuplarına rütbeleri aileleri ve il yöneticileri tarafından takıldı. Üç kişi 4. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbesinden 3. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine, iki emniyet amiri 4. Sınıf emniyet müdürlüğü rütbesine, bir başkomiser emniyet amirliği rütbesine, 3 komiser başkomiser rütbesine ve 4 komiser yardımcısı ise komiser rütbesine olmak üzere toplam 13 kişi terfi etti.